Nu en dan vind ik het fijn om een artikel van een beautyblogger mee te pikken en toen ik deze zag voorbijkomen, wist ik dat ik hem ook wilde proberen. Dit Fab Factory nude palette uit Action zou namelijk een hele goede dupe zijn voor het peperdure (en bekende) HUDA palette. Gezien ik het dure palette niet in mijn bezit heb, kan ik niet vergelijken, maar ik kan wel een eerste mening vormen na het enige tijd geprobeerd te hebben.


Onder het motto: "Goede make-up hoeft helemaal niet duur te zijn.", starten we dit review. Het palette ziet er vrolijk aantrekkelijk uit, maar de naam maakt minder warm. Mocht het niet zo'n mooie inhoud hebben, zou ik niet zo gezwicht zijn voor het 'Fab Factory' palette. Ik ben ervan overtuigd dat het merk afkeek bij de paletten van Huda Beauty om dit palette te creëren. Laten we het dus maar meteen een dupe noemen.


Het eerste wat opvalt bij het palette zijn de pressed glitters. Alle kleuren hebben een eigen unieke naam en verschillende uitstralingen; zo bevat het zowel glitters, mattes als shimmers. Het pigment dat de kleuren achterlaten verrasten positief en de enige kleuren die iets meer opgebouwd moesten worden waren after dark en vegas dust. De primer in het palette is een mooi iets, maar persoonlijk kan het niet tippen aan mijn good 'ol Urban Decay primer potion. Goede make-up gaat namelijk samen met een goede basis (primer). Ook tof is de mini handleiding binnenin de doos om een basis make-upje te creëren.

Bovenste rij: prime, after dark, diva, twinkle, need a tan & queen

Middelste rij: Rendez vous, glam, wicked, grand jewels, gossip & ivory coast

Onderste rij: Cherry berry, tickle me, jet set, vegas dust, pink madness & dream

Het gebruik van de oogschaduw ging vlot. Het blenden ging vlot, het pigment was goed te zien op de oogleden en ook de glitters zijn zeer zichtbaar. Hier en daar kwam er overtollig poeder los van de oogschaduw, maar gezien het om een extreem goed palette gaat, kon ik daar makkelijk mee leven.  Gewoon even weg vegen met een kwast met veel haartjes en je ziet er niets meer van. Ook fijn om met de vele verschillende kleuren totaal verschillende looks te maken: van doordeweekse dag tot feestavond. En als ik echt eens gek wilde doen, gebruikte ik lekker de glitters bovenop een look.

Tip - Let goed op dat de glitters niet in je oog terecht komen, want dat doet echt pijn. Het is ook niet makkelijk om ze er meteen uit te vissen. Beter voorzichtig opbouwen dan meteen een grote pak erop leggen.


Een enorm goedkoop palette die ook nog eens fijn is in gebruik. Roze kleurtjes zijn momenteel heel hip, dus leuk dat deze meegaat met de trend-van-'t moment. Ik kan hem zeker en vast aanraden voor mensen die weinig budget hebben of lekker dingen uitproberen.

The FAB Factory Sun Vibes Nude palette - €4.95-