Altijd is het even krabben in het haar als het gaat om cadeautjes geven, want hoe kom je immers nog met een super origineel presentje op de proppen. Toen de Dremel multitool lite passeerde, leek het de perfecte oplossing om een uniek handgemaakt cadeautje te creëren. Zo maakte ik, na eerst wat te oefenen, een cadeautje voor de twee meters van Anne-Marie door te graveren op glas.


Dremel Lite multi-tool - Deze kit bevat naast de Lite multi-tool, 15 accessoires, een USB charger en adaper, een start gids en informatief blad. Zo kan je met deze tool op plaatsen komen waar andere niet bij kunnen en kan schuren, bijwerken... waar nodig in huis. Natuurlijk kan je het ook gebruiken voor allerhande DIY projecten. Ook handig dat de tool snoerloos is waardoor je overal en altijd aan het werk kunt.

The Dremel 3-in-1 Multi-Vise - Deze standaard kan vastgemaakt worden aan elke tafel of werkbank, roteert 360° en kantelt 50° zodat je bij elk stukje van het project kunt komen. Hierdoor kunnen ook vreemde vormen op een veilige manier gespannen worden en heb je beide handen vrij om het nodige werk te doen.

Glass etching set - In deze set zitten 8 accessoires die je kunt gebruiken op glas. Hierdoor kan je verschillende groottes gebruiken om de meest unieke cadeau's te maken. Naast glas kan je deze ook op metaal gebruiken (bijvoorbeeld op juwelen).

Benodigdheden
Dremel Lite multi-tool
The Dremel 3-in-1 Multi-Vise
Glass etching set
Glazen pot
Schilderstape
Droogbloemen


Stap 1 - Druk af wat je precies wilt graveren en kleef het vast met wat schilderstape.

Stap 2 - Klem de pot goed vast in de multi vise tool. Hierdoor heb je beide handen vrij om te graveren.

Tip - Het wordt aangeraden door Dremel om je afgedrukte werk vooraf uit te snijden met een hobbymes en het op de pot te kleven. Gezien mijn tekst zo dun was, was het bijna onbegonnen werk, dus kleefde ik het binnenin de pot met wat schilderstape. Werkte prima!

Tip - Dremel biedt een handige begintutorial met een leuke DIY erin. Ook staat op de achterkant goed beschreven waarvoor je elke tool kunt gebruiken en op welk materiaal.


Stap 3 - Graveren maar! Na het geprinte voorbeeld in grote lijnen te volgen, haalde ik het eraf en ging ik eigenhandig verder. Hierdoor kon ik rechtere lijnen trekken met de tool en had ik een goed overzicht van wat ik had gemaakt.

Tip - Draag een beschermende bril en masker om stofdeeltjes tegen te houden.


Stap 4 - Vul de pot.

In een glazen pot kan je van alles steken, maar omdat ik overal gedroogde bloemen spotte, besloot ik er zelf te maken. Droogbloemen kan je makkelijk maken door ze te verzamelen, in kleine bosjes samen te bundelen met een elastiek en enige tijd omgekeerd te hangen in een droge ruimte. Hoe donkerder de ruimte, hoe beter de kleuren bewaard blijven. Natuurlijk kan je verschillende dingen in de pot stoppen: snoep, een briefje, pennenset, enzovoort. Zelf geef ik de deksels ook bij het cadeau mee voor als de meties liever iets in de pot bewaren.Weer een nieuwe hobby voor in de vrije tijd - ik had er blijkbaar nog niet genoeg. Een leuk iets om in huis te hebben voor het maken van handgemaakte cadeautjes of om een voorwerp extra persoonlijk te maken. Makkelijk in gebruik en een zeer professioneel resultaat (zelfs al heb je er niet veel ervaring mee). Te koop bij HUBO.

Dremel
Dremel Lite multi-tool - € 77-
Dremel 3-in-1 Multi-Vise € 43-
Glass etching set - € 22-