Het lijkt alsof het gisteren was toen ik schreef over de verschillende Difrax flessen, magnetron sterilisator en fopspeen schoonmaakdoekjes van onze dochter. Intussen zijn we al een hele tijd verder en werden haar na- en middag flesjes ingeruild voor patatjes en fruitpap. Het smaakt haar vanaf de eerste hap, dus gingen we meteen voor degelijk materiaal zodat het nog meer in de smaak valt.


Antilek tuitbeker met harde tuit (250ml)
Naast de melk die we haar twee keer per dag geven, mag ze tijdens het eten ook een slokje water drinken. Meestal doen we dat met de oefenbeker (scrol door om erover te lezen), maar we wisselen ook af met deze tuitbeker die een overgang is van een flesje naar een beker. Hierdoor drinkt ze netjes en kan ze de zuigreflex doorzetten door te zuigen aan het tuitje. Door de vorm van de beker stroomt er water naar de tuit wanneer je het horizontaal houdt. Hierdoor hoeft het hoofdje van het kind niet ver naar achter te buigen. Ook past de beker zich aan het kindje aan: er zijn afneembare handvatten, heeft een bijzonder antileksysteem (dat er ook volledig afgehaald kan worden). Deze kan gebruikt worden vanaf 9 maanden, maar wij beginnen er nu al mee door zelf alles aan te reiken. Later kan onze kleine meid zelf de beker vastnemen door de handvatten.


Lepels voor babyvoeding
Een goed lepeltje is één van de sleutels voor het vlot eten van papjes bij onze dochter. Zo is een lepeltje dat meegroeit met het kind ideaal. Deze set van drie lepels hebben verschillende formaten met diepe en ondiepe schepjes. De grootste babylepels (goed vanaf 6 maanden) hebben een diepere schep en een langer handvat die makkelijk zijn om zelf voeding uit hoge potjes te halen. De lepeltjes zijn vaatwasserbestendig, maar kunnen wel verkleuren door voedsel met veel pigment (wortelen, pompoen...). Pas op: deze mag niet mee in de magnetron!


Baby- en peuterkom
Deze kom is handig doordat je kindje er zowel met het linker- als linkerhandje in kan scheppen. De kom heeft namelijk een opstaande rand zodat het makkelijk is om op te scheppen. De onderkant is zacht waardoor het stabiel staat en omkiepen voorkomt.


Oefen drinkbeker
Deze drinkbeker is geadviseerd om te gebruiken vanaf 6 maanden, maar zelf gingen we er al vroeger mee aan de slag om de drinkreflex te bevorderen. Nu opent ze haar mondje vanzelf als een bekertje nadert. Het hoofdje van het kind blijft recht tijdens het drinken waardoor het slikken makkelijk gaat. Hierdoor kan je het water dat door de beker gonst ook makkelijker beheersen.


Moedermelk en babyvoeding bewaarbakjes
Bewaarbakjes zijn mijn redding geweest. Nu maak ik (vanaf ik maar een beetje tijd heb) groentepapjes en vries ik deze direct op een hygiënische manier in. Mocht ik borstvoeding gegeven hebben (helaas niet gelukt), dan had ik hetzelfde met de melk gedaan. Zo heb je wat ademruimte en heb je meteen eten bij de hand als dat nodig is - en 't is nog vers ook. Deze bewaarbakjes hebben deksels die met een potlood beschrijfbaar zijn. Zo kan je de datum, aantal gr, soort groenten... erop schrijven. De schrijfsels eraf halen kan makkelijk met een gom. De bakjes kunnen zowel in de vriezer, koelkast als magnetron.

Tip: Bij de Kolfaansluiting inclusief bewaarbakje zit een kolfaansluiting voor de Difrax borstkolf waarmee je rechtstreeks borstvoeding in het bewaarbakje kan kolven.


Ons dochtertje lijkt wel een bourgondiër, de hapjes lukken heel vlot en ook het drinken gaat super. Wat hebben we een geluk en wat zijn we blij dat de gekozen spulletjes het super goed doen. Deze zullen niet alleen nu goed dienst doen, maar ook later tijdens de peuterfase waarbij ze (normaal) alles zelf kan grijpen. En... intussen geniet ze ook nog van haar Difrax S-flessen.

Antilek tuitbeker met harde tuit (250 ml) - € 7,99-
Lepels voor babyvoeding - € 6,99-
Baby -en Peuterkom - € 8,99-
Oefen drinkbeker - € 4,49-
Moedermelk en babyvoeding bewaarbakjes - € 10,99-