Ons kindje is nu 8 maanden en nu we hebben intussen al een heleboel producten ontdekt die we zeker niet konden missen tijdens haar groei. Het is vooraf goed om te weten dat elk kindje anders is, andere noden heeft, dus het is zeker niet nodig om meteen te rennen naar de winkel om gloednieuwe dingen te kopen. Zelf mochten we zaken gebruiken van familie, kochten we tweedehands aan en probeerden we eerst iets uit voordat we een nieuwe aankoop deden. Dit waren alvast onze vijf gekende en onbekende toppers.


5 Bekende toppers
Puckababy - Wie een onrustige baby heeft, heeft baat bij het inbakeren. Dat kan met een grote hydrofiele doek, maar onze baby wurmde er zich in no time uit waardoor het niet veilig was. Deze bijzondere slaapzak bakert een kindje meteen snel en veilig in waardoor ons kleintje weer rustig werd en uiteindelijk in slaap viel. Een volledig review over de Puckababy slaapzak lees je hier.

Bibs - We spraken voor de geboorte af om niet te vaak een fopspeen te geven, maar al snel voelden we dat zoiets een zeer moeilijke opdracht is. Vooral om door te slapen had ons kleintje een tutje nodig, dus kochten we een bibs fopspeen aan.

Babynestje - Nog iets wat past bij een moeilijk slapertje is een babynestje. Hierdoor ligt het kindje meer geborgen waardoor het rust vindt en ook sneller in slaap valt. In het begin (na de geboorte) lag het babynestje tussen ons in zodat ik meteen borstvoeding kon geven als ze dat nodig had. We kozen zelf voor een Doomoo cocoon babynest (tweedehands) met een bijzondere luchtdoorlatende bodem. Na een tijdje verhuisde het nestje naar haar eigen bedje, waardoor de overgang niet al te groot was naar de eigen slaapkamer. Het nestje groeit mee door de onderkant met klittenband groter te maken.

Speelmat - Babygym is heel belangrijk bij de groei van je kindje. We mochten een baby mat van Maison Du Monde gebruiken van de metie van Anne-Marie en al snel was ze er een grote fan van. Ik begon met hem in haar box te leggen zodat ze naar alles wat boven haar hing kon kijken, legde hem tegen de tijd dat ze omdraaide vaker op de grond zodat ze goed kon bewegen, enzovoort.

Tip - verander af en toe het speelgoed in de box en wat er hangt/ligt in de speelmat om het interessant te houden en nieuwe bewegingen te stimuleren.

Snotneus uitzuig ding - Deze zag ik in elk boek voorbij komen als absolute musthave om lastige kindjes te ontdoen van een verstopte neus. Ik gebruik dit instrument vaak, maar ik besef zeker dat het zuigen zeker een neusje kan beschadigen, dus je heel voorzichtig te werk moet gaan bij het gebruik. Voor ons was een verstuiver meer ideaal, maar daar lees je in het volgende puntje meer over.

5 onbekende toppers

Phytosun verstuiver - Zelf gebruikten we al een verstuiver voor bij een verstopte neus of verkoudheid, dus deden we hetzelfde bij onze dochter van zodra ze daar oud genoeg voor was. Het mengsel dat we in de verstuiver doen, kan gebruikt worden vanaf 3 maanden. Het zorgt voor een goede slaap met 100% bio certificaat essentiële oliën die kalmeren en sussen. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een zuivere lucht waardoor de baby makkelijker kan ademen. Een volledig review over de Phytosun verstuiver lees je hier.

Propolis - Ik sta nooit te popelen om allerlei medicijnen te nemen of toe te dienen, dus nemen we ons kleintje mee naar de homeopaat van mijn man. Zo verhelpen we allerlei kwaaltjes op een natuurlijke manier en krijgen we globulen voorgeschreven in plaats van medicijnen. Propolis is eigenlijk een hoestsiroop op basis van planten wat vanaf de leeftijd van 6 maanden (mag iets vroeger) gegeven mag worden. We nemen het siroop zelf ook (samen met zink tabletten) als we ons wat minder fit voelen, dus kan onze dochter nu ook op een natuurlijke manier geholpen worden.


Luvion babyfoon - Een babyfoon is niets nieuws en ook geen absolute musthave. Vaak hoor je een baby op tijd huilen waardoor je snel ter plekke bent. Zelf had ik wel nood aan een babyfoon en specifiek eentje met een videobeeld zodat ik mijn kindje goed in de gaten kon houden. In het begin was het namelijk zo dat ik telkens ging kijken in de kamer omdat ik ongerust was (mommy hormones) waardoor ze wakker werd, enzovoort. Deze camera toont mijn kindje, de temperatuur van de kamer, laat mij iets inspreken/een liedje afspelen, enzovoort. Dit was duidelijk meer een aankoop voor de mama dan voor de baby, want het was vooral een geruststelling.

Aerosleep matras - Een bijzondere matras waardoor het kindje kan ademen als het er zijn neus in duwt. Zelf hadden we al een matras, dus zocht ik naar een oplossing. Het Aerosleep gamma telt veel mogelijkheden en een matrasbeschermer om boven een matras te leggen was daar eentje van. Ideaal en meteen veiligheid gegarandeerd. Makkelijk te onderhouden gezien hij makkelijk in de was kan bij het gewone beddengoed.


Difrax S fles - Kindjes die last hebben van reflux hebben baat bij dit bijzondere flesje. De vorm van de fles zorgt ervoor dat de lucht bovenaan blijft waardoor het boeren vermindert/uit blijft. Buikkrampjes verminderen, speen kan niet vaccuum gezogen worden en ook het onderhoud is makkelijk gezien je de hele fles uit elkaar kan schroeven. Een volledig review over de Difrax fles lees je hier.

(Extra tip!) Avent-stomer & Mixer - Al vanaf het begin maken we de babyvoeding vers en werken we vooruit om het ons makkelijk te maken. De Avent stomer zorgt ervoor dat we meteen heel wat groenten voeding kunnen maken, dit meteen in zakjes te verdelen, labelen, enzovoort. De groentjes en aardappelen worden gestoomd en meteen gemixt zodat ze gebruiksklaar zijn. De stukjes vlees mixen en vriezen we apart om verzuring tegen te gaan. En stiekem gebruik ik het ook om puree of appelmoes voor onszelf te maken... yum.

Wat waren jullie grote baby musthaves (bekend en onbekend)?