Zot van Vlaamse kunst en cultuur zowel binnen- als buitenshuis? Creatief aan de slag gaan, geeft energie en toen ik de opdracht kreeg om met klei, een canvas en verf iets kunstig te doen, sprong ik er meteen op.


Een moeilijke tijd voor de cultuursector door wat er momenteel speelt en daarom worden de cultuurmakers extra in de verf gezet. Spullen in de knutselkast genoeg (van naaispullen tot stempels), dus meer dan voldoende om meteen aan de slag te gaan. Vaak maak ik werken die ik later ook daadwerkelijk gebruik in huis (maken van manden, postkaarten, verjaardagskronen...) waardoor ik meteen het idee kreeg om iets te maken om sieraden mooi te displayen. Een specifieke persoon of inspiratiebron heb ik niet echt, maar ik heb wel een liefde voor ruwe, zelfgemaakte dingen die in hun imperfectie er toch perfect uitzien. Zolang er maar liefde in steekt.

Juwelen houder canvas
Stap 1 - Verf de canvas in zoals je wilt. Zelf gebruikte ik de blending techniek om de kleuren in elkaar te laten vloeien.

Stap 2 - Maak gaatjes in de canvas om sieraden door te steken.


Juwelen schaaltje
Stap 1 - Kneed de klei goed zodat het zacht wordt

Stap 2 - Rol de klei plat met een deegrol

Stap 3 - Gebruik een schaaltje en een breekmes om de vorm van het schaaltje te verkrijgen

Stap 4 - Strooi oploskoffie over de cirkel heen en ga er nog eens met de deelgrol over. Zo wordt de koffie in de klei gedrukt

Stap 5 - Leg de klei in het schaaltje voor het bakproces. Bak volgens de instructies aangeven.

Tip - Gebruik je een keramieken potje kan het mee de oven in. Lekker makkelijk!


Ringen houder
Stap 1 - Maak een worstje met de klei

Stap 2 - Voeg oploskoffie toe voor een 'aardig' effect

Stap 3 - Bak volgens de voorgeschreven instructies.


Snuiven jullie af en toe wat cultuur op?