Hoe origineel is het om op een kaartje, bericht of knutselproject een eigen stempel te drukken. Ergens letterlijk je stempel op zetten, maar dan eentje die 100% handgemaakt is. Zo wilde ik al heel lang een stempel maken met mijn logo, dus maakte ik er een mini projectje van.


Voor mijn verjaardag kreeg ik een bon van Schleiper in Kortrijk. Dit is een winkel met allerlei kunstige materialen (van potlood tot boetseren) waar ik af en toe graag eens tussen snuister. Gezien ik al een tijdje wilde proberen om zelf stempels te maken, ging ik naar die afdeling. De techniek van de linosnede kende ik al in de lagere klas, dus vroeg ik mij af of deze zou werken om een 'simpele' stempel te maken. De zou ik dan gebruiken op berichtjes in pakketten, winacties, bepaalde notities, enzovoort. Ik begon de DIY met het afdrukken van mijn website logo.


Benodigdheden
Carving block
Lino snijmes
Logo, afdruk...
Lijm
Houtblokje

Stap 1 - Ga over de afdruk met potlood.

Stap 2 - Draai de afdruk, leg het op de lino en kras lichtjes met een balpen erover zodat het potlood op de lino overgaat.


Stap 3 - Neem het mesje en snijd het de overtollige lino weg. Zorg dat je niet snijdt in de afdruk. Neem je tijd voor deze stap en wees voorzichtig tijdens het werken met het mesje.

Tip - Ga over de potlood afdruk met alcoholstift zodat het beter blijft zitten en je het beter kunt zien.


Stap 4 - Knip de overtollige lino weg met een schaar.

Stap 5 - Gebruik sterke lijm om de stempel op een blokje te kleven.

Stap 6 - Probeer de stempel uit. Als het er nog niet naar wens uitziet, kan je er nog even over met het mesje voor een gewenst (en net) resultaat.


Happy DIY'ing!