De juiste voeding voor onze huisdieren is heel erg belangrijk. Zelf geven we veel aandacht aan de juiste brokken van onze Duitse Herder Nora en staan op een gezonde levensstijl voor haar. Na even zoeken kwamen we terecht op de maandelijkse voedingsbox van Just Russel (van 100% Belgische afkomst).


Over Just Russel - Het idee om Just Russel op te richten begon in 2019 bij een groepje vrienden met een passie voor honden, wetenschap en technologie. Zo vinden ze dat elke hond uniek is, nood heeft aan meer dan gestandaardiseerd voedsel en combineren ze data en wetenschap met elkaar voor de perfecte harmonie. Het unieke recept zou zorgen dat je hond meer energie, een gezonder gewicht, glanzende vacht en betere stoelgang krijgt.

Op de site van Just Russel krijg je meteen een vragenlijst voorgeschoteld waar je de voeding afstemt op de hond door vragen te beantwoorden zoals: leeftijd, sterilisatie ja/neen, gewicht, ras, geslacht, energie... Meteen na het afhandelen van de vragen krijg je een persoonlijk plan met info over de brokjes, de hoeveelheid die je hondje mag krijgen en zelfs de mogelijkheid om een persoonlijke foto uit te kiezen. Door de bestelling te bevestigen wordt een abonnement gestart om zo tijdig brokjes in huis te krijgen. Het is altijd mogelijk om deze levering te pauzeren of stop te zetten. Een drietal dagen hadden we de brokjes van Nora al binnen in een heel vrolijke doos voor dierenliefhebbers en konden we beginnen aan de overstap van voeding


De box bevat de portie voor onze hond Nora, voedingsplan, doosje om in elkaar te plooien, kortingen om aan vrienden te geven, snoepjes en een speeltje. Bij elke box wordt er telkens een nieuw speeltje meegeleverd en dat speeltje kan je altijd bekijken in de login gegevens. Hetzelfde geldt voor de komende bestellingen die gepland staan, want gezien het om een terugkerende box gaat, gaat de bestelling telkens opnieuw in. 

Het voedingsplan van Nora leerde mij vooral dat we oorspronkelijk teveel eten gaven. Het meegeleverde potje kan je aanpassen aan de tips van Just Russel en zo plooien dat het de perfecte hoeveelheid aanduidt voor je hond. Zo mag Nora twee keer per dag 554 gram eten van haar nieuwe Just Russel brokken.


De overstap naar de nieuwe brokken verliep vlot, maar we deden het rustig aan. De oude brokjes gemengd met wat Just Russel brokken en zo steeds meer Just Russel tot de overstap compleet was. De brokjes zelf hebben een stevige structuur en een bijzondere vorm (anders dan onze vorige brokken). Ze heeft wat langer nodig om erop te kauwen en doet dus langer over het eten van haar portie, maar volgens mij komt dat de vertering wel ten goede. We hadden ervoor al een heel glanzend, gezonde hond en dat is enkel nog maar verbeterd.


Tip - Heb je een kat? Dan kan je ook kattenvoeding op maat vinden op de site van Just Russel!

Een blije hond die goed in haar vel zit. Vooral het bijgeleverde speeltje was een grote favoriet bij onze Duitse herder, dus ik neem aan dat ze al zit te popelen om het volgende speeltje in ontvangst te nemen. De brokken zijn volledig op maat van onze hond, geven de juiste portie en zijn precies wat ze nodig heeft. Helemaal wat ze verdient!

Gebruik 'LAURENCE15' voor een korting van 15% bij een bestelling.