Ik scrolde al een paar keer door het assortiment van Shein, maar werd steeds tegengehouden door onzekerheid. Hoe zou de kwaliteit zijn, is het geen weggesmeten geld, hoe snel komt de bestelling binnen... Gezien ik niet de enige ben met deze vragen, besloot ik het gewoon uit te proberen. Ik bestelde bij de webshop (zond ook enkele producten terug) en deel nu mijn verhaal.


Bestellen
Het is zo dat je uren kunt scrollen op de webshop van Shein. De shop toont heel wat stuks en op de duur zie je het bos door de bomen niet meer. Ik had vooraf wel een goed idee wat ik precies wilde en had ook een budget waarvoor ik wilde shoppen waardoor het een stukje makkelijk werd. Heb je dat niet ben je al snel heel wat euro's kwijt met een mand boordevol spulletjes. De prijzen laten je al snel op het winkelmandje klikken, dus denk daar zeker aan en koop bewust niet teveel. Uiteindelijk zaten er een vijftal stukken in mijn winkelmandje die goed waren voor 3 volledige looks (zonder schoenen en accessoires). Een week een half later kwam mijn bestelling al aan.

Maat kiezen
Als je online koopt is het soms moeilijk om te bepalen of de maat wel zal passen. Het is zo dat Shein werkt met een puntensysteem waar je bij elke handeling weer punten kunt verdienen die je kunt omzetten in geld. Deze punten kan je bijvoorbeeld verdienen door een beoordeling te plaatsen onder het gekozen stuk en deze beoordelingen zijn heel handig bij de aankoop. Zo zie je of eerdere kopers tevreden waren over de maat, de kwaliteit, het stofje... en of het aan hun verwachtingen voldeed. Vaak staan er ook personen op foto met het kledingstuk aan waardoor je goed kunt zien of het ook wat voor jou is.


Verpakking
De gehele bestelling kwam aan in een witte plastic zak zonder al te veel poespas. Elk kledingstuk komt aan in een afzonderlijk zakje met het artikelnummer op een etiket. Ik besloot de kledingstukken eerst met zorg te passen en goed af te wegen of ze bij mij pasten. Zoniet deed ik ze meteen weer in het originele zakje om later terug te sturen.

Kwaliteit
Elk stuk heeft zijn eigen kwaliteit, dus het is echt nodig om goed tussen de beoordelingen te scrollen wat eerdere kopers ervan vonden. Door dit te doen weet je of de aankoop de moeite is zodat je zo weinig mogelijk moet terugsturen. Zelf was ik van al mijn gekozen stukken heel tevreden qua kwaliteit, maar hadden wel met elkaar gemeen dat ze erg dun waren. Prima om in een warme zomer te dragen, gezien de stof ademt, maar niet ideaal voor koudere dagen. Gezien de bestelling tijdens de zomer gebeurde en het om zomerse stukken gaat, vraag ik mij oprecht af hoe de stofkeuze is in de wintercollectie.

Elegant Vlak T-shirt Wrap en Boho Vrolijke Bloemetjes Rok Geknoopt - Een top waarvan ik vooraf dacht dat het een hit of miss zou zijn. Mooi, maar of het mij echt zou staan, wist ik niet. Ik koos voor een mintkleurige cropped top en een wrapped stofje in combinatie met een gebloemde rok. Bij aankomst was ik meteen grote fan en ging ik er de deur mee uit. De stofjes zijn allebei aan de dunne kant, maar hoeven na een wasbeurt niet meer gestreken te worden. Beide stukken zijn in maat S (terwijl ik anders maat XS heb).


Boho Vrolijke Bloemetjes Jurk Rimpeling - Dit jurkje heeft als uitleg 'Boho Vrolijke Bloemetjes Jurk Rimpeling' wat het uiteindelijk ook is. Er is keuze tussen drie veelkleurige soorten, maar zelf viel het oog vooral op deze roze variant. Deze heeft kleine donkerroze rozen, groene blaadjes en een lichtroze achtergrond. Het was ook de meest gekozen variant met de meeste reviews en foto's zodat ik vooraf goed kon aftasten hoe groot dit jurkje zou vallen. De site gaf aan dat dit jurkje ware grote was en dus geen maat groter of kleiner moest besteld worden. Ik ging voor de kleinste maat S en paste er perfect in. Het stofje is vrij licht en daardoor vooral draagbaar tijdens warmere dagen en de bloemenprint geeft een zeer vrolijke zomerse indruk. Ik merkte ook op aan dit jurkje dat er een chemische geur vanaf kwam na contact met water. Door het te wassen in de wasmachine kwam dit geurtje gelukkig niet meer terug. Ook leuk is dat je het jurkje niet hoeft te strijken nadien en je kan het meteen na de droogkast (of te laten drogen in de zon) in de kast doen.


Terugsturen
Helaas was mijn bruine cropped top iets te kort naar mijn smaak (te weinig durf om deze te dragen) en het gekozen bruine rokje iets te kort en nauw. Ik deed de goederen terug in het originele zakje, maakte een melding op de website voor een retour en kreeg snel een retourlabel opgestuurd. Het is zo dat de eerste retour (van de bestelling) op de kosten is van Shein. Mocht je later nog artikelen van dezelfde bestelling willen opsturen, is dat op eigen kosten. Het is nodig om het pakket naar een DHL punt te brengen en vraag ter plekke zeker een bewijs van verzending. De terugbetaling duurt even, maar na een tweetal weken had ik het bedrag van aankoop (van de twee stukken) terug op mijn rekening staan. Het is ook mogelijk om het bedrag aan je Shein portefeuille toe te voegen voor een volgende aankoop wat een stukje sneller gaat.

Ik ben heel tevreden over mijn bestelling en ben aangenaam verrast over de werking en de kwaliteit ervan. Het is vooraf nodig om goed door het extreem grote assortiment te scrollen. Hierdoor verlies je heel wat tijd, maar gezien het nodig is om de beoordelingen van eerdere kopers goed te lezen voorkom je een miskoop. De goederen zijn goedkoop en je wordt er hebberig door, dus leg vooraf zeker een budget vast en een lijstje van wat je nodig hebt. Het puntensysteem (en de korting bij een eerste bestelling) zorgt ervoor dat je nog eens minder moet betalen dat de site eerst toont. Een fijne eerste ervaring en gezien er ook een assortiment is voor kindjes is het mogelijk dat ik daar in de toekomst ook nog eens mijn slag sla.

Elegant Vlak T-shirt Wrap € 6-
Boho Vrolijke Bloemetjes Rok Geknoopt - € 10
Boho Vrolijke Bloemetjes Jurk Rimpeling - €14-