Plezant om je volledig te laten gaan bij een make-up look of een klein likje mascara aanbrengen, maar nog belangrijker is het om dagelijks alles er weer af te halen. Ik geef even enkele leuke (en ecologische) tips van The Body Shop!


Het afdoen van make-up doe je het best door een wattenschijfje eerst te drenken in een vettere make-up remover zoals de Camomile Dissolve The Day Make-Up Cleansing Oil en deze dan te laten rusten op de oogleden. Niet boenen, niet wrijven, maar even laten intrekken. Na het intrekken kan je lichte ronddraaiende bewegingen maken om zo het meeste vuil eraf te krijgen. Ook lippenstift (liquids die moeilijk afkomen) kan je het best op deze manier verwijderen.

Ecologisch door het leven gaan, zit soms in de kleine aanpassingen. Zo gebruikte ik vroeger dagelijks een wattenschijfje, maar recent verving ik deze door Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads. The Body shop biedt voor elke dag een nieuw wattenschijfje die je dan kunt wassen in de wasmachine in het bijgeleverde biokatoenen waszakje om daarna lekker opnieuw te gebruiken. En op elk schijfje staat de dag geschreven, leuk hé? Ze zijn heel zacht (ook na het wassen) door de basis van bamboe en biokatoen en zijn perfect om de huid lief te behandelen.


Na het verwijderen van de make-up kan de huid nogal droog aanvoelen, dus geef ik het opnieuw een boost met deze Tea-tree all-in-one stick. Deze werkt matterend, hydraterend, frist de teint op en laat je huid zuiverder aanvoelen. Vooral het frisse gevoel na het aanbrengen zorgt ervoor dat hij nogal verslavend werkt. Ideaal na het afdoen van de make-up, maar ook voor het aanbrengen ervan. 95% van de ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong, zoals biologische Community Fair Trade-tea tree-olie uit Kenia en salicylzuur van wintergroen extract.

Clean Conscience Reusable Make-Up Remover Pads - € 14,00-
Camomile Dissolve The Day Make-Up Cleansing Oil - € 15,00-
Tea-tree all-in-one stick - € 10,00-