De eerste maanden van 2022 waren heerlijk rustig en boordevol kleine geluksmomentjes. We maakten tijd vrij voor elkaar, maakten gezellige uitstapjes en hopen op meer van dat.

.
.
.
We vlogen er de eerste dag van 2022 meteen in met taart. Ofnee... moet het juist zeggen: Mijn schoonzus maakte een cheescake taart die blijkbaar mislukt was door een tekort aan roomkaas waardoor het een yoghurt taart werd. Een happy little accident, want ze zag er niet alleen intagram waardig uit, maar was nog eens lekker ook.

De botten verwarmen bij onze gaskachel. Deze was al een hele tijd stuk en nu ze weer werkt plakken we er dagelijks tegenaan.

Knutseldagje voor mijn nichtjes gezien ze een verwendagje tegoed hadden. Ze mochten alles kiezen wat ze wilden en kozen voor knutselen, dus dat organiseerde ik maar al te graag. Eerst aquarellen om af te sluiten met polymer klei oorbellen try out.

De eerste zonnestraaltjes van januari gaven meteen heel wat energie en deden het kriebelen om nog eens een toertje met de moto te gaan doen. Gezellig toeren zonder echt plan, even stoppen voor een koffietje... heerlijk!

Eén week isolatie voor het hele gezin gezien we positief getest hebben. Gelukkig hadden we de nodige back-up in huis om een week te eten, dus hoefden we ons niet al te veel zorgen te maken. Anne-Marie had nood aan extreem veel aandacht, zeer hangerig, wenerig... mogelijk door haar laatste opkomende tandjes, een sprongetje... maar dat heeft de week quarantaine behoorlijk lastig gemaakt. Ik was stiekem blij dat ik weer aan het werk kon en ook voor de kleine het normale leven met sociale contacten (buiten het gezin) terug door mochten gaan.

Al heel lang had ik kaartjes liggen om naar de tik-tak expo in Oostende te gaan en gelukkig viel ons weekend/tijdslot buiten de quarantaine tijd en konden we ook met een groen certificaat probleemloos langsgaan. Wat vond ze deze ervaring leuk, kon ze ontdekken met alle zintuigen (schrijven in zand, dansen op lichtjes, kijkgaatjes...) en sloot alles perfect bij haar leeftijd aan.

Je gaat niet zomaar naar de zee zonder de zee te zien. Terwijl wij binnen waren in de expo gingen mijn vriend en papa wandelen met de onze Duitse Herder Nora.

Het weekend nadien gingen we weer op uitstap naar de zee en gingen we kopje onder. Ook hier weer een schot in de roos gezien het parcour van Sea Life Blankenberge perfect kid proof is. Dat betekende wel dat ik constant met de buggy mocht rondwandelen zonder dat er een kindje in zat, maar ah... Het was het 'tjoolen' waard.Mama-me-time-dagje door een kringloop winkel dagje te houden. Al mijn aankopen die ik deed, waren voor de klas en ik had een koffer boemvol speelgoed mee voor €15. Een zeer geslaagde dag!
Op een zondagse ochtend besloten we om de nutteloze bordjes route in ieper uit te proberen. Het was iets kouder dan verwacht, dus besloten we ons op te warmen met wat koffie en het op een warmere dag nog eens te proberen.
 
Eind februari is er altijd carnaval op school. Elk jaar twijfel ik erover om een confettibak te zetten, elk jaar doe ik het en elk jaar heb ik spijt... ook deze keer zal ik confetti vinden tot aan de zomervakantie... maar ah... wat hebben ze plezier. We mochten de laatste dag ook verkleed gaan als bijtjes en ik deed een extra effort door als bloemenperkje met bijenkoningin verkleed naar het werk te gaan.

Hoe waren jouw beginmaanden van 2022?