Als leerkracht van de peuter- en eerste kleuterklas weet ik maar al te goed dat de stap naar school een enorme belevenis is voor alle kinderen. Een nieuwe omgeving, nieuwe personen, nieuwe uitdagingen... Daarom is het belangrijk om de drempel naar de school zo klein mogelijk te maken door wat voorbereiding aan te bieden. Speelse voorbereiding, uiteraard, wat perfect kan met deze Holahop doos.


Tips om de overstap naar school zo klein mogelijk te houden
- Ga eens langs in de klas. De juf of meester voorziet vooral vaak een contact momentje om de klas even te verkennen. Stel zoveel mogelijk vragen over klas gewoonten, school gewoonten, schooluren... en geef ook informatie over je kindje (gedrag, bepaalde gewoonten, bepaalde allergieen...)
- Geef iets mee van thuis om de eerste schooldag te overbruggen. Een knuffeltje of een speentje kunnen heus wel even op school zodat er houvast is en niet alles volledig nieuw is.

Slim om in de boekentas te steken
- Verse kledij
- Koekje en stukje fruit (hapklaar), dit het liefst in een herbruikbaar doosje om afval te vermijden
- Flesje water, liefst in een herbruikbare fles
- Doos papieren zakdoeken of natte doekjes voor in de klas
- Knuffeltje, dudu, speentje...

Wat is de holahop doos?
Een Holahopdoos is dé startersdoos voor instapkleuters. De doos is gevuld met spullen die je kapoen voorbereidt op de eerste schooldag.


De Hola Hop doos werd gemaakt in beperkte oplage en is een leuke starterdoos voor alle instappertjes. De doos bevat leuke, leerrijke, gezonde en veilige goederen om de start extra leuk te maken. Ik doe even de inhoud uit de doeken:

Doremini-tijdschrift
Deze tijdschriften zijn niet alleen leuk voor thuis, maar worden ook met plezier in de klas gebruikt. Ze staan boordevol leerrijke activiteiten met herkenbare prenten en kleurrijke plaatjes. Juffen en meesters knippen de plaatjes vaak uit en lamineren ze om ze zo nog heel wat keren te gebruiken. Het tijdschrift dat in de doos zit gaat over thema families, gezinssituaties en meer en wordt op een speelse manier uitgelegd aan de hand van spelletjes, verhalen, oefeningen... Gezien alle opdrachten via geschreven taal uitgelegd worden, is ondersteuning van een volwassene nodig. In elk nummer vinden ze een leuk verhaal, een zoekprent, een kleurplaat, wiskundige opdrachten, een dierenrubriek met foto’s, een strip met mascotte Remi en véél meer.

Klasboekje: Pas naar de klas
Perfect passend bij de eerste schooldag is een boekje met tips om stress te vermijden, plaat van de klas, kleurplaten in thema, aftelkalender, lekkere recepten voor de lunch, kaartjes voor in de brooddoos... dus zit boordevol herkenbare dingen die in school aan bod komen.


Snackdoosje van Amuse
Ideaal om een koek of stuk fruit in te stoppen is een stevig doosje (met een super vrolijke tekening erop). Hoe steviger hoe beter, want een peuterhandje durft nog wel eens iets te laten vallen. Ook zeker niet vergeten om het doosje te naamtekenen.

Fluo-reflecterende boekentashanger van Wowow
We houden het veilig! Trek zeker en vast een fluohesje aan (wordt door de school gegeven of koop er eentje) en zorg ervoor dat je kindje goed gezien wordt in het verkeer. Deze sleutelhanger laat je het best bengelen aan de boekentas van je kleine spruit.

Fles WaWaah Water met aardbeismaak
Veel drinken is gezond, dus een flesje in de klas is ideaal. Dit flesje wordt regelmatig gevuld door de leerkracht, maar kan je ook zelf vullen als het mee naar huis komt. Meest ideaal is een herbruikbaar flesje dat je regelmatig schoonmaakt.

3-in-1 kleurpotlood en een grafietpotlood van Staedtler
Potloden die we in de klas heel graag gebruiken omdat ze ideaal zijn voor jonge peuterhandjes. Veel peuters kleuren door middel van de vuistgreep en deze dikke potloden zorgen ervoor dat het aangenaam kan. Naarmate het kindje groeit, zal ook de motoriek verfijnen en kunnen ze overstappen op nieuwe potloden. Ook hoef je niet hard door te duwen om kleur te krijgen wat ook weer ideaal past bij jonge kinderen gezien ze nog niet de gepaste kracht gebruiken om dat te doen.

Tip - Met de staedtler potloden kan je ook schilderen door water toe te voegen, ze gebruiken als krijtjes, enzovoort.


Wat een leuke doos met zeer bruikbare kwalitatieve spulletjes om de drempel naar de school zo laag mogelijk te houden. De boekjes bevatten spelletjes, verhalen... op maat en zitten boordevol herkenbare situaties. Een fijne start gewenst!

Holahop startersdoos (beperkte oplage) - € 9,95 euro inclusief verzending.