Even een shout out naar mijn schoonmama die de prachtige titel bedacht voor dit artikel. Om de paar maanden zetten we ons Hello Fresh abonnement aan en scrollen we nog eens tussen de vele receptjes. Gezien mijn laatste Hello Fresh veggie box review dateert van 2016 leek het mij een goed idee om deze nog eens opnieuw te doen. Een re-review zeg maar... gezien nu de gezinssituatie helemaal anders is met de komst van onze kleine baby. Aha... en... Met de code 'HELLOLAURENCE' krijg je €75 korting op de eerste 3 boxen.


Bestellen
Hello fresh levert ingrediënten voor een volledige maaltijd aan huis. Geen stress om te bedenken wat je doorheen de week gaat eten gezien er recepten worden voorgeschoteld om uit te kiezen en er is geen nood om naar de supermarkt te gaan (toch niet voor de aankoop van een maaltijd). Vooraf is het nodig om een account aan te maken en een abonnement aan te zetten. Dat abonnement loopt dan door totdat je het weer op pauze zet. Je kiest voor hoeveel dagen per week je een maaltijd wilt, aantal personen, wanneer deze geleverd moet worden, je houdt van vis/vis/veggie/... en kan meteen de kostprijs per maal duidelijk bekijkens. Er is een zeer uitgebreide keuze in maaltijden, dus zit er altijd wel iets lekkers tussen. Zelf kozen we voor 3 maaltijden per week doordat vorige boxen ons leerden dat de verse ingrediënten tijdig op moeten. Onze spontane manier van leven (ahum) zorgde ervoor dat bijvoorbeeld 5 maaltijden net iets teveel was en we bijvoorbeeld niet meer zomaar uit eten konden gaan. We bestaan uit een gezinnetje van twee volwassenen en één dreumes, maar gingen telkens voor een maaltijd voor 3 volwassen personen.

Levering
De box wordt geleverd op het gekozen tijdstip aan de deur. Lekker makkelijk - En dat je de deur opent in pyjama vinden ze niet erg. Alles wordt geleverd in een grote kartonnen doos en daarin per maaltijd  in papieren zakken. De zakken kunnen makkelijk de koelkast in, dus het is goed om vooraf plaats vrij te laten. 


Bereiding
Door een heel makkelijk stappenplan kan er eigenlijk helemaal niets fout gaan. Alles staat mooi uitgelegd aan de hand van foto's, extra info van ingrediënten en meer. Ook het aantal minuten dat een recept in beslag neemt, staat mooi beschreven. De recepten in de box zijn (voor ons) vernieuwend en zijn zaken die we uit onszelf niet zomaar zouden klaarmaken (of toch niet op die wijze). Zo leerden we verse ovenfrietjes kennen, een honing-balsamico sausje, enzovoort. Bij elk recept hebben we altijd een kookvuur en oven nodig gehad, dus nadien is er wel enige afwas. Je krijgt precies wat je nodig hebt voor het recept en hebt zo geen extra overschot/afval om weg te gooien. Toen mijn man aan de slag ging met de recepten durfde hij wel wat meer buiten de lijntjes te gaan en een eigen toets te geven aan het eten. Meer room waar we dat wilden, minder look... enzovoort.

Tip - Bewaar de recepten om een maaltijd op eigen houtje opnieuw te maken. Wij hebben zelf al een een hele bundel bijeen gespaard.


Gezellig aan tafel
Gezien de box voor 3 personen is (en we maar met twee volwassen personen eten) hadden we ruim voldoende over voor de dochter en om de dag nadien als lunch mee te nemen. Onze kleine dochter kon ook heel makkelijk mee eten (ze is gelukkig ook een hele goede eter) en leert zo ook weer nieuwe smaakjes kennen. De gekozen recepten varieerden van smaak, ingrediënten... dus was het elke dag een klein gelukje om klaar te maken. Ook waren de meesten maaltijden ongeveer 45 minuten om te maken, wat een stuk langer is dan als ik gewoon zou koken met ingrediënten uit de supermarkt. Fijn om nieuwe gerechten, smaken, ingrediënten uit te proberen en om de kennis mee te nemen in toekomstige maaltijden.


Onze gewoonte om de Hello fresh box om de paar maanden te bestellen loopt lekker door. We vinden het heel fijn  om gespreid doorheen het jaar de zorgen rond eten kiezen, het gaan halen... uit onze handen genomen wordt en makkelijk aan huis geleverd is. Vers, makkelijk te maken en dat terwijl je je een echte kok voelt. 

Smakelijk!