Dat wij het vervelende koppel zijn die overal spelletjes mee naartoe neemt, wisten jullie vast al. Zo vinden wij het extreem leuk om op papa/mama date te gaan naar een spelletjescafé, een spelletjesavond te organiseren met vrienden, enzovoort. Hierdoor is het nodig om de spelletjeskast verder uit te breiden, dus zijn we goed op weg...


Rummikub - Een klassiek spel voor jong en oud dat eigenlijk nooit verveeld. Het is de bedoeling om rijtjes te maken met verschillende kleuren/dezelfde cijfers of reeksen dezelfde kleuren en opeenvolgende cijfers. Het vergt enige tactiek, vooruitziendheid, maar dan nog kan een voorganger -alles volledig in de war brengen. Hiervan bestaan verschillende edities: travel, junior... die ook heel interessant zijn.

UNO flip - Wie kent de klassieke UNO niet waarbij je telkens hetzelfde cijfer of kleur moet leggen, dus met UNO flip krijgt het spel een geweldige (letterlijke) draai. Terwijl je het spel speelt kan er nu ook een flip kaart gelegd worden waarbij je de alle kaarten draait en daardoor volledig andere kaarten/kleuren hebt om mee verder te spelen. Hierdoor is het nodig om naar de achterkant van de eigen kaarten te kijken, die van de tegenstanders in de gaten te houden en nog eens heel tactisch te gaan denken ook.


Black stories - De enige zekerheid bij dit spel is dat er iemand dood gaat. Zo neemt een verteller een kaart, vertelt deze wat er op de kaart staat en leest zelf het volledige correcte verhaal. Het is de bedoeling dat de spelers raden hoe, wanneer, waarom... een persoon tot zijn einde is gekomen waarbij de verteller enkel met "ja" of "neen" kan antwoorden. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat ik als verteller al snel enige hints geef als ik merk dat mensen op de goede weg zitten. Leuke twist aan ons eigen spel is dat de verhalen waargebeurd zijn (hoe vergezocht ze ook kunnen zijn).

Regenwormen - Een heel eenvoudig spel dat zelfs ideaal is voor jonge kinderen. Je legt eerst de gekregen stenen van klein naar groot en dobbelt een reeks om de beurt. Elke worp zorgt ervoor dat je een aantal hebt en door de verschillende worpen op te tellen, je uiteindelijk weet welke steen je mag pakken. Door dit te doen kan je ook pech hebben tijdens een worp, stenen van andere spelers afnemen en meer. De winnaar is uiteindelijk deze met de meeste wormen.

Kleuren torentjes - Misschien zijn we nog veel te vroeg met het spelen van spelletjes met onze dochter, maar we probeerden deze kleurentorentjes alvast uit. Hier moet je om de beurt een kleurtje gooien, het benoemen (kleurenkennis oefenen) en deze daarna op je torentje stapelen (fijne motoriek). Voor dochterlief was het gooien met de dobbelsteen en het plaatsen van de parels het ultieme doel van het spel, dus we bouwen de moeilijkheidsgraad nog een beetje op als ze daar klaar voor is...

En zoals ik zei... we zoeken steeds naar leuke nieuwe spelletjes... Mochten jullie nog leuke tips hebben, laat het mij zeker weten via mail of DM.