Elk jaar plaats ik hetzelfde artikel tijdens de zomer: tot september! Toen ik ook dit jaar weer het artikeltje klaarzette, besloot ik het concept weer te verwijderen, want waarom zou ik mijn hobby on hold moeten zetten?


Meestal houd ik een zomerstop waarbij mijn volledige hobby even links ligt. Vorig jaar merkte ik dat het idee vooral averechts werkte, want ik was mijn grootste uitlaatklep kwijt. Intussen stroomden er nog steeds mails binnen (die ik toch beantwoorde, want ik had tijd), waardoor een deadline ontstond in de verdere toekomst en ik enkel stress kreeg omdat ik geen werk meer kon spreiden. Ook de pakketjes komen nog steeds binnen (niet zo extreem als tijdens het schooljaar, natuurlijk), maar gezien deze vaak nieuwe collecties bevatten, kan ik het nooit laten om er niets mee te doen.

Tijdens de zomervakantie komen er wel een pak minder bezoekers over de blogvloer. De piek van deze website ligt tijdens de herfst en wintermaanden waar de meesten (of toch in mijn hoofd) thuis onder een dekentje zitten te scrollen. Helaas zijn die maanden net het drukst op het werk door de komst van de sint, kerstmis... en de kindjes elk jaar opnieuw extreem druk door die periode gaan. Beetje onze schuld ook, want we maken ze echt gek rond het hele gebeuren. Nu... we hebben nog even tot dan, dus geniet ik nu van de vele tijd die ik in handen heb. Heeft vast iets te maken met mijn favoriete quote: "Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt."

En dan nog de gekste reden die volgens mij vooral tussen mijn twee oren ligt: ik wil mijzelf iets waard voelen. Als ik niets om handen heb, niemand mij nodig heeft, ik nergens verwacht word... dan voel ik mij nutteloos. Dat gevoel heb ik al vrij snel wanneer ik niets doe waardoor ik altijd wel de neiging heb om mailtjes te bekijken op vrije momenten, een to do lijstje maak om rust in het hoofd te creëren...

Dus voila... daarom geen blogpauze... en deze keuze maakte mij gelukkig.