Wat rust brengt in het leven, moet je vooral blijven doen. Ik hoor bij vele vrienden dat het album vullen met foto's van hun kinderen iets is wat ze vergeten en bij een tweede kindje al zeker. Een album bijhouden heeft nochtans haar voordelen...


Het eerste soortgelijke artikel met een Hema kinderalbum dateert van een aantal jaar terug waar ik begon met het maken van een boek voor onze dochter. Dat start bij de eerste echo en loopt nu verder door het af en toe bij te vullen. Nog eens daarvoor was er een persoonlijk Hema album die ik in alle eerlijkheid de laatste jaren links laat liggen gezien ik nu heel wat meer foto's maak van de dochter dan van ons/ons leven.

Stappenplan
Stap 1 - Druk de foto's die je wilt in het album af. Dat doe ik bij de fotoservice van Smartphoto.be.

Stap 2 - Kleef de foto's in de juiste volgorde in het album met dubbelzijdige tape. Kleef hierbij niet alles recht, maar ga op een speelse manier tewerk: kleef foto's boven elkaar, schuin, op elkaar, in boekvorm... en laat plaats voor tekst en versiering.

Stap 3 - Vul de pagina's op met quotes, tekst, tekeningen, washi tape en meer.

Mogelijke benodigdheden
Washi tape
Schaar
Dubbelzijdige tape
Stiften
Balpen
Stickers
Tickets, blaadjes die je vond, schelpen (herinneringen)...
....


Mocht je minder creatief zijn en toch aan de slag willen zijn er natuurlijk ook voorgedrukte boeken. Zelf heb daar een tweetal exemplaren van (voor verjaardagen en schoolfoto's) door het merk DELTAS. Hierin staat alles mooi beschreven, is alles tof versierd en kan je passende foto's bij zoeken. Nog een optie is een album in elkaar slepen op Smartphoto.be en laten afdrukken. Dat geeft meteen een heel professioneel stevig resultaat en kan jarenlang bekeken worden.

Hier en daar zit in ons exemplaar al een deuk/kreuk in de bladzijden omdat alles zo vaak bekeken wordt door onze dochter. Het is een leuke manier om taal te stimuleren, iets na te bespreken, personen te herkennen, herinneringen op te roepen, enzovoort. Mijn voorkeur gaat naar de creatieve manier om vanuit een witte bladzijde iets te beginnen, maar natuurlijk zijn er heel wat meer opties om een leuk album in elkaar te steken. - Welke manier spreekt jullie het meeste aan?