Het is mij gelukt om de volledige kerstvakantie ziek te zijn met een paar gezonde dagen erbuiten gerekend. Dit zal dus mijn eerste tiksel (en review) van 2023 worden en was tevens ook mijn grootste vraag in 2022: "Schrijf je eens een review over die nieuwe kousen van jou?".


We zagen hem vast allemaal al voorbij komen: de fleece kousenbroek. De advertenties popten (of je het nu wilde of niet) je scherm op en waren meteen klaar om aan te kopen. Ik geef al meteen mee dat je bij dit soort advertenties beter eerst wat research doet, want mogelijk worden goederen veel duurder verkocht op de advertenties dan ze uiteindelijk waard zijn. Ik ging eens kijken op Shein, vond soortgelijks voor een veel goedkopere prijs en kocht 2 paar van €6 en 1 paar van €12 bij verschillende verkopers. 

De sokken variëren in kleuren, lengtes, open/gesloten voeten en meer. Het was, zoals eerdere aankopen op Shein, nodig om de beschrijving en reviews goed te lezen om een goede match te vinden. De exemplaren van €6 zijn de dunste exemplaren en eigenlijk vergelijkbaar met een gewone dikkere kousenbroek; met het grote verschil dat er nog een laagje teint tussen zit.


Weetje - De website belooft vaak dat deze kousen geen ladders kunnen krijgen. 'Gelukkig' ben ik vaak onhandig en is het mij wel gelukt om een ladder erin te krijgen, maar op zich valt die schade best mee. Er ontstaat zeker een ladder, maar deze scheurt niet verder door. Deze ladders ontstonden enkel in de €6 versies en niet in de €12.

De dikste kniekousen op de eerste foto zijn de exemplaren die je het meest ziet passeren op de advertenties. Deze bevatten fleece in een getinte kleur aan de binnenkant waardoor het lijkt alsof je dunne panty's aanhebt die ideaal te combineren zijn met korte rokken of broeken. Zoals je kan zien aan de vergelijkingsfoto's gaat het om een warmer fleece die ideaal is voor koudere periodes die inderdaad warm en aangenaam aanvoelen. Het was ook super fijn om eens die 'winterrokjes' in de kast te dragen gezien ik deze meestal liet hangen omdat ik nogal een koukleum ben. In deze fleece kousenbroek kwamen geen ladders in zoals aangegeven op de advertentie.


Weetje - De kniekousen zijn vaak verkrijgbaar zijn in one size. Ideaal voor kleinere personen, maar voor grotere personen is het beter om verder te zoeken naar XL formaten, want ik kan vertellen dat je anders letterlijk door de broek scheurt. Mochten de kniekousen toch te strak zitten, knip dan de voeten open of koop sowieso kousen met open voeten.

Intussen ben ik grote fan van de dikkere fleece kousenbroeken en raad ze zeker aan. Let vooral op van de maat, want kleine personen komen er sneller mee weg dan grote. Ook goed opletten bij prijzen en verkopers, want daar kan een groot verschil bij zijn in kwaliteit.

 Waar zitten die koukleumen?