We hebben het lang moeten verzwijgen, maar een tweetal weken geleden was het eindelijk zover: het surprise pensioenfeest voor mijn ouders. Als een goede organisator wilde ik niet alleen dat de gasten genoeg te eten en drinken hadden, maar ook naar huis gingen met een gepast cadeautje, alsook een gouden fotocadeau waar de gepensioneerden niet goed van waren...


Foto op forex
We hadden met heel wat mensen samen gelegd om aan een mooi budget te komen met op de planning een fietsdrager of fietsvakantie cadeau te doen. Het kon uiteraard via een mooi kaartje, of gewoon verteld, maar besloten er een schepje bovenop te doen door een grote foto op forex te laten bedrukken met hun favoriete mensje: Anne-Marie. De achterkant daarvan is blanco, een perfect canvas om te personaliseren met mijn snijmachine. Zo werd er: "Voor twee gouden mensen een fietsbon t.w.v. *bedrag*" en alle namen van de deelnemers gezet. Dit cadeau werd plechtig gegeven (met de nodige blij/emotionele traantjes) tijdens het feest.


Snoepzakjes
Gezien mijn ouders zoete bekken zijn, leek het mij tof om spekjes als traktatie te geven bij vertrek. Het was even wikken en wegen welke verpakking ik precies wilde, want Smartphoto.be biedt zoveel mogelijkheden, maar ging uiteindelijk aan de haal met snoepzakjes waarbij je de kaartjes naar eigen wens kunt laten bedrukken. Eigenlijk had ik deze snoepzakjes een drietal jaar terug ook al aangekocht, maar dan als doopsuiker van onze dochter. Vullen deed ik met lekkers: marshmallows, chocozoenen en choco marshmallows. Presenteren deed ik in mijn oude logeerkoffer die ik als kind gebruikte (en nogal vintage is, maar daardoor nog meer karakter en betekenis gaf).

Gastenboek
Naast de traktaties lag subtiel (niet zo subtiel dus...) een gastenboek waar de gasten een lief woordje in mochten schrijven. Vooraf maakte ik aantekeningen waar er foto's zouden komen, dus liet ik nadien de foto's die op het feest genomen waren afdrukken op Smartphoto.be. Lekker makkelijk, want alles wordt heel snel verstuurd en gedeponeerd in de eigen brievenbus aan een tof prijsje. Ook plakte ik er de speeches die werden gegeven op die avond in. Nu is het gastenboek een extra mooie herinnering geworden.

Op een fijne avond voor twee gouden mensen.
Meer info op Smartphoto.be