Een vijftal jaar geleden kochten we ons eerste huisje dat toevallig lag op een 5 tal minuten rijden met de fiets van mijn werkplaats ligt, dus de ideale plek om misschien voorgoed te blijven. Maar toch... We zitten vaak tijdens de wintermaanden met de handen in het haar omdat het huis niet geïsoleerd is en heel wat mankementen vertoont, want het dateert uit de jaren 1800. Ook over de keuken zitten we al een tijdje te dagdromen, dus gingen we eens langs bij de Keukenbouwer om die dromen wat meer vorm te geven.


Over de keukenbouwer - Heeft 19 jaar ervaring als keukenbouwer en werkt met personen die jarenlange experiëntie hebben van verkoper tot plaatser. Samen met de klant wordt er gekeken wat de wensen zijn om tot een gewenst resultaat te komen met het vooropgestelde budget, met kwaliteit als troef. Door een 3D ontwerp van de ruimte zie je al snel hoe je droomkeuken er echt uit zal zien.

In totaal zijn er 7 toonzaalkeukens die elk een persoonlijke aanpak hebben van verkopers tot het maatwerk. Bij aankomst werden we meteen verwelkomd door een vriendelijke verkoper. Hij liet ons eerst even rondkijken voor hij ons meer vertelde over de mogelijkheden. Zelf werd ik meteen aangetrokken door een strakke, maar toch landelijke kleuren in lichte kleuren zoals wit, hout en beige. De toonzaal toonde meerdere exemplaren van deze stijl en alles valt te combineren met elkaar. Voor elke stijl is er wel een voorbeeldje te vinden: strak, kleurrijk, landelijk, cottage... in alle mogelijke kleuren die je maar kunt bedenken.


Na het rondkijken bespraken we toch even de mogelijkheden. Zo heb je vooraf wel een idee over hoe het er ongeveer uit zal zien, maar door een 3D uitwerking komt het idee helemaal tot leven. Niet alleen het zichtbare is belangrijk, maar ook de kastinrichting, de extra gadgets die je kunt toevoegen, afwerking... nemen een belangrijk deel in van de keuze. Zo is het een goed idee om de kasten van toonzaalmodellen eens open te trekken en nog meer ideeën op te doen.

Tip - Via de website van de Keukenbouwer kan je ook thuis doorklikken naar een 3D-keukenplanner. Hierdoor kan je thuis al eenvoudig aan de slag met het uittekenen van jouw droomkeuken. Daarnaast is er nog een inspiratieboek die je kan aanvragen om meer ideetjes op te doen.


Jullie kunnen zelf ook langsgaan in één van de toonzalen waarbij het interessant is om vooraf een afspraak te maken. Zo krijg je meteen de juiste begeleiding voor de zoektocht naar jullie droomkeuken. Hebben jullie momenteel plannen om te veranderen of te verbouwen zoals wij? We zijn razend benieuwd naar jullie verhalen.


Meer informatie op de keukenbouwer