Problemen met eelt, ik ken er alles van. Toen ik een pakket kreeg van Kruidvat voor voetverzorging kan je al raden dat ik enorm blij was. Mijn 3-maandelijkse bezoek voor een pedicure hoefde misschien niet meer.Eeltsokken
Eerst en vooral om duidelijkheid te creëren: Jullie zullen geen eeltvoeten zien in de review. Wat ik wel zal delen zijn mijn ervaringen met het product en ik zal vertellen of het uiteindelijk ook gewerkt heeft. Op de doos van de eeltsokjes staat een duidelijke gebruiksaanwijzing. Deze loodste mij ook door het eerste gebruik ervan.


In de doos zit enkel een zakje met nogmaals de gebruiksaanwijzingen. Dat vond ik best zonde, maar ja... verpakking zorgt voor aantrekkelijkheid en uiteindelijk de aankoop.


In het zakje zitten twee dichte sokken en twee stukjes tape. Het is de bedoeling dat je de bovenkant van de sokjes eraf knipt zodat je voeten erin kunnen. Het gedeelte dat openblijft kan je dichtplakken met de tape. Uit ondervinding weet ik dat de tape niet erg helpt. Het product dat in de sokjes zit komt er een beetje uit na het knippen, waardoor de tape nat kan worden, dan kleeft dat niet goed meer. De sokjes bestaan uit plastic, langs binnen een zacht doekje waarin een gelachtige substantie is gedrenkt. De geur ervan omschrijf ik als citroen-achtig, wat je misschien kan vergelijken met de vochtige citroen doekjes die je soms krijgt om je handen schoon te maken.

Wanneer je de voeten erin steekt voelt de gel heel koud aan. Deze koude blijft aanhouden, ook na het uur aanhebben. Omdat de tape al loste, nam ik een paar oude sokken en schoof deze over de sokjes. Daardoor duwde de gel beter tegen mijn voet aan, kreeg ik wat warmte en kon ik rondstappen. Een uurtje niksen lijkt fijn, maar na vijf minuten wilde ik al rondlopen, dus dan maar voor een voor de hand liggende oplossing gekozen. 

Niet zo kinky als je dacht, hé!


Na het uurtje weken in het product voelden mijn voeten zacht aan. Ik voelde wel meteen dat de eelt niet weg was, maar dat belooft het product ook niet. Na 5-7 dagen zou het product goed moeten werken en het is aangewezen om dagelijks de voeten te weken. Dan laat de harde huid los. Ga zeker niet beginnen pulken, want dan beschadig je de huid, wat ontstekingen bezorgt. 
Persoonlijk zag ik na 7 dagen geen verschil. De huid liet zeker los, maar mijn voeten zijn zo hardnekkig dat zelfs de sokjes niet helpen. Mijn pedicure gaat dus nog steeds door. Mogelijk kan iemand met minder hardnekkige voetjes deze wel de baas en helpt deze wel. Hoe dan ook, het is fijn om jezelf te verwennen met een voetbehandeling en dat lekker thuis te doen.


Voetbalsem
Na het wassen en het verzorgen van de voeten (bvb door een scrub) is het heel fijn om achteraf wat balsem te smeren. Zo neem ik een bodybutter in de winter of een bodylotion in de zomer om mijn huid extra te voeden, maar dan ga ik wel  niet met die producten over mijn voeten. Een speciale voetenbalsem is dan meer aangewezen.


De balsem is vrij dik en dringt daardoor niet snel in de voeten. Het is even stilzitten na het aanbrengen ervan, maar het geeft daarna wel een zachter gevoel. Ik gebruik dit product niet dagelijks, maar wel na elke douchebeurt. Een verschil met eelt zie ik niet, die blijft hetzelfde, maar doordat mijn voeten iets zachter worden is het wel een stuk aangenamer stappen.


Blaarpleisters
De blaarpleisters heb ik, in alle eerlijkheid, niet getest. Express een blaar maken, was een beetje teveel van het goede + omdat ik zoveel last van eelt heb, heb ik zelden een blaar! In dit pleisterpakket zitten drie verschillende soorten, dus kan je veranderen naarmate de schoen en de grootte van de blaar.


Deze producten hebben tijdens het testen geen groot verschil gemaakt. Mijn voeten zijn hetzelfde gebleven, maar dat neemt niet weg dat het enorm fijn was om mijn voeten extra te verzorgen. En mijn specialiste... die mag mijn voeten intussen blijven verzorgen!

Eeltsokken | Kruidvat - €8,99 ps.
Voetenbalsem | Kruidvat - €?
Blaarpleisters | Kruidvat - €?

Verzorg jij je voeten dagelijks of ga je vaak langs bij de pedicure?