Net zoals een stofzuiger iets naar zich toetrekt, trokken deze lipsticks mij meteen dichter. Ze zagen er cute uit, ja, maar toen ik de dopjes opendeed was ik meteen verblind. De zoete kersengeur rook zo goed dat ik meteen het persbureau mailde om er meer over te weten. Ik kreeg niet alleen informatie, maar ook enkele producten toegestuurd, waarvoor dank, want nu kan ik ze ook reviewen voor jullie!

Wat Yves Rocher zegt over de producten:
Voor het eerst hebben de onderzoekslaboratoria voor plantaardige cosmetica van Yves Rocher bij het creeëren van een lipstick gekozen voor kersenolie vanwege het vermogen om het licht te breken en omdat kersenolie een glanzend effect geeft. Bovendien is de olie rijk aan Omega 6 en 9 die bekend staan om hun natuurlijk voedende en beschermende werking. De formule versmelt met de lippen en geft ze een prachtige, glossy kleur.

De vormgeving van de producten ziet er, al zeg ik het zelf, erg classy uit. Misschien daarom dat ze meteen aantrekken bij het eerste contact. Een dieprode huls die je in elke romantische hollywood-film zou kunnen tegenkomen (hard plastic). Binnenin zit er een spiegelachtige zilveren kader om de lipstick heen (soort koud metaal). De lipsticks zelf tonen op het eerste zicht een heel uitgesproken kleur.

De geur van de lipsticks is, zoals Yves rocher het zelf beschrijft, afkomstig door kersenolie. Deze is voedend, maar glanst tegelijk. De lijn bestaat uit twaalf lipsticks met snoeperige namen zoals iris mauve, rose vif, rouge groseille, cerise noire, tangerine, sienne, miel doré, marron glacé, litchi, corail doux, rose grenadine, en rose coktail.

Marron glace - rose coktail - rose vif

Zelf mocht ik drie uiteenlopende kleurtjes uitproberen. Een nude, een koraal en een bright pink kleur. Ongebruikt (zie voorgaande foto's) lijkt het alsof ze veel kleur afgeven. De swatches op mijn arm bevestigen dat, maar ze laten nog heel wat doorschijnen. Op de lippen is het meteen duidelijk dat deze lipsticks helemaal niet dekkend zijn, maar ze laten wel een kleurtje achter met een glossy finish.

De lipstick brengt heel goed aan en glijd makkelijk over de lippen. Deze blijft een tikkeltje 'glossy' (wegens gebrek aan een beter woord) aanvoelen na het aanbrengen waardoor het ietwat gehydrateerd is. Vooral dat gevoel zorgde ervoor dat ik het product bleef gebruiken. De kersenolie, of dan toch de geur ervan, overheerst enorm in alledrie de lipsticks die ik uitprobeerde, dus ik gis dat het bij het hele assortiment zo is.


Misschien geven deze lipsticks niet meteen het resultaat dat ik verwachtte, maar tijdens het testen ben ik er nog meer van gaan houden. Ik gebruik de producten niet enkel om mijn lippen te kleuren, maar ook voor het verzorgende effect. Tel daarbij de zachte lippen en het glossy gevoel en ik ben helemaal verkocht. Toch een aanrader, dus als je een Yves rocher passeert moet je er zeker eens naar kijken. De lipsticks zijn te koop vanaf 26 mei 2014.

Cherry oil lipsticks | Yves rocher: €11,90 per stuk

Hou jij ervan als je lipstick een geurtje heeft?