De nieuwe Sothys collectie gaat voor een natuurlijke basis make-up met een chique, glamoureuze finishing touch. Niet enkel tijdens de zomermaanden, maar ook erna draait het nog rond stralen op een natuurlijke wijze. Er zijn heel wat nieuwe producten om voor te stellen, dus laten we beginnen.


Over Sothys
De naam Sothys komt vanuit de oude Egyptenaren. Zij gaven deze naam aan een ster en werd gezien als het mooiste hemellichaam aller tijden. De schoonheid van Sothys kreeg een einde door jaloezie van anderen, waarvoor geliefde Saturnus veertig dagen en nachten huilde. Natuurlijk is de naam Sothys naast een legende ook een make-up merk geworden. Alle producten zijn gemaakt op basis van natuurlijke plantaardige ingrediënten, zijn dierproefvrij, ecologisch verpakt en voldoen aan famraceutische normen. Met 15.000 verkooppunten in meer dan 115 landen zijn ze een gekend merk voor instituten en spa's. Daar worden ze ook uitsluitend verkocht. Meer informatie vind je op de website van Sothys.

Natuurlijke make-up lijn
Sothys lanceert een nieuwe make-up lijn voor een natuurlijke look. Het merk promoot daarmee haar nieuwe visie over make-up. Hun collectie draait om de natuurlijke schoonheid en wil haar producten handig, doetreffend en verzorgend invullen. Deze keer is er een focus op de fond de teints dat bestaat uit vier verschillende formules. Zo kan je een glad effect, een matte teint of een satijnen finish bekomen. Toch is de Trio Enlumineur sublimerende poeder de grootste nieuwigheid voor 2014.Daar de fond de teints toch iets te donker voor mij waren besloot ik enkel de lipstick te testen. Toen ik deze lipstick voor het eerst zag werd ik meteen aangetrokken door de luxe die hij uitstraalt. Een donker rode lipstick in een fluwelen jasje en een strak ontwerp. Hoe meer je naar de lipstick kijkt, hoe meer hij verhult, want er zitten roze glitters in.


Het resultaat van de lipstick was niet wat ik ervan verwachtte. Ik dacht een dieprode kleur te hebben, maar eigenlijk is deze doorzichtig. Heel lang duurde het treuren niet, want deze lipstick voelde zo verzorgend en glad aan op de lippen dat deze heel prettig is om te dragen. Deze zit momenteel standaard in mijn handtas, stift makkelijk bij en blijft goed zitten. O, ja... fan hiero!Ik mocht ook kennismaken met de nieuwe collectie van Sothys. Vooral de Trio enlumineur kon bekoren, daar je er veel kanten mee op kon. Deze gebruikten we zowel in de aanzet van de arcadeboog, als om te contouren, als om te highlighten, als voor oogschaduw... Daarvan heb ik geen eigen foto's, dus verwijs ik door naar volgend beeld.

Stylo-correcteur: €18  -  Correcteur anti-cernes: €34
Fond de teint, teint satiné: €42  -  teint mat: €38  -  teint naturel: €38  -  teint lumineux: €42
Trio enlumineur: €40  -  compactpoeder teint transparant: €40
Rouge sothys lipstick: €25
Oogpotlood: €16
Mascara: €27
Wenkbrauwpotlood: €16

Ken jij verkooppunten waar ze het merk verkopen?