Eens iets helemaal anders: Veritas. Naast naai-, brei-, hobby-, ... spullen bieden ze er ook kledij, accessoires, tassen en beenmode aan. Op hun website kan je het hele gamma bekijken. Grote kerstbomen versierd met gouden handtassen, gigantische strikken en sjaals was de eerste blik die ik opving van de Veritas inkom hal. Het event heette dan ook 'Christmas in September'. Ik beloof jullie nog te verdiepen als we eenmaal in de kerstsfeer zijn, maar nu krijgt wat er spoedig op de markt komt de bovenhand:


Winter accessoires
Voor het eerste nieuws moet je wel even de kerst-bril op zetten. Ik geef je nu maar een glimp van alles, want het is veeeel te vroeg om aan kerst te denken! Voor pers van tijdschriften en boeken die langer vooruit werken niet, maar da's nu net het verschil met bloggers: bloggers werken op dagelijkse basis. Toch laat ik al het één en ander zien van de looks die in zullen zijn: oud roze, alle tinten rood, goud en glitter!
Gouden, zilveren of zwarte accessoires kunnen een outfit een toffe touch geven. De leren handschoenen komen terug en sommigen hebben zelfs een harige ondergrond. Heel apart. Vooral de grote strikken kom ik meerdere keren tegen. Ook de panty's doen het dit jaar goed en krijgen classy prints en kleuren die vooral in het rood en zwart terug keren.Sew-be-do stoffen in samenwerking met Maaike Boot
Maaike is een grafisch ontwerpster die overal ter wereld ideeën op doet voor stofjes. In samenwerking met Veritas ontwierp ze beelden waar Veritas dan verder mee aan de slag ging. De stofjes zijn per meter te koop, waardoor je er zelf ook leuke dingen mee kan maken. Of je opteert vooraf gemaakte spullen waarin de stoffen verwerkt zijn. Zo zijn er schattige pyjama's, naaidozen, beauty tasjes, enzovoort. Leuk weetje is dat Maaike Boot de inspiratie voor de collectie haalde uit India.


Het grafisch ontwerp begint met een honderdtal schetsen zoals hieronder staan afgebeeld. Daarna ontstaat het grafisch ontwerp op de computer en worden deze doorgestuurd en aangepast in samenspraak met Veritas.Veel te doen met de stofjes. Er is zelfs een stof ontworpen dat er uitziet als lappen stof bij elkaar. Dat bespaart heel wat werk en zorgt ervoor dat je toch het effect krijgt.
Wol & Breien & Haken
Samen met nieuwe soorten wol: Apilou, Merino en Ganzo. Allemaal superzacht en perfect voor een winterse sjaal of muts. Tegelijk mochten we ook de nieuwe breinaalden uit proberen waar er vanuit de pols gewerkt wordt. Het is even wennen (en in mijn geval enorm falen), maar het idee is goed gevonden. Zo kan je brei-, haakspullen makkelijk meenemen. 


Voor €10 zal er een 'maak zelf je muts met pompon' te verkrijgen zijn. Daar zit alles (behalve breinaalden) in wat je nodig hebt om een muts te maken. Deze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren: blauw, zwart, wit, rood en beige. Voor een beginner te doen en voor een gevorderde heel makkelijk!
Goedgemutste innocent Breicampagne: 
brei een mutsje tegen armoede
Kleine mutsjes voor het goede doel na de vierde keer op rij. Voor elk verkochte gemutste smoothie krijgt Welzijnszorg 20 cent. Je kan helpen door een mutsje te breien of door een gemutste smoothie te kopen. De smoothies zullen te koop zijn bij Delhaize en Délitrateur voor €1,99 p.st. Er verkochten in het verleden vlot waardoor Welzijnszorg al een cheque van €16.360 mocht ontvangen. Dit jaar kan het nóg beter! Meer info over hoe of wat volgt!


Customizing van saaie kledij
Een leuk shirtje, top of pull veranderen op een makkelijke manier, het kan blijkbaar, ook zonder naaien.  Het assortiment gaat van kant, pailletten naar studs, sterretjes en tijgers! Veritas pakt bijvoorbeeld uit met verschillende slogan's zoals 'laugh', 'live', 'WOW!' die je dan op de gewenste kledij kan naaien of strijken. Voor kledij die je vaak draagt en in de was doet, zoals een broek of shirt, is het wel aangewezen om te naaien. Maar als je een sjaal wilt pimpen, dan kan je aan de slag met het strijkijzer, wat maar een tiental minuutjes in beslag neemt. Zet het strijkijzer op de hoogste stand, neem een oude keukenhanddoek en customizen die handel.De bloggers mochten ook aan de slag, dus mijn creatieve handjes begonnen al te tintelen bij het idee. Ik besloot niet op het event, maar thuis er een mooie DIY van te maken zodat ik alles stap voor stap aan jullie kan tonen. Ik verklap natuurlijk niet wat ik gekozen heb als kledingstuk of goed!Een hele fijne namiddag vol kersttaart, thee, smoothies en koekjes. Hopelijk hebben jullie toch een beetje kunnen meegenieten dankzij deze foto's. En natuurlijk komt er nog een vervolg tijdens de kerstmaand.

Wisten jullie dat Veritas een online shop heeft?