Ik mocht mijzelf eens trakteren op een nieuw parfum. Daarbij, met een bon van 50% korting weet je altijd wel iets te kopen. Yves Rocher maakte mij al eerder blij met een klein parfum, dus die gok wilde ik wel wagen.


Het quelques notes d'amour parfum is naar mijn weten nog niet lang uit. Ik herinnerde mij zelfs een persbericht dat ik afgelopen vakantie kreeg. Omdat ik alle parfums wilde uitproberen, sprayde ik ook deze op een papiertje. Deze geur schreeuwt gewoon 'Laurence'. Ik ben voor de romantische, bloemige, zwoele, zoete geuren en deze heeft die aspecten allemaal. Omdat deze geur vrij zwaar is blijft hij bijna de hele dag goed ruikbaar.

Hoofdingrediënten
Damascusroos: deze bloem is bovenal weelderig met frisse en honingzoete accenten.
Guajakbomen: Houtachtig, met licht rokerige, gronderige en balsemachtige toets. 
Benzoë: De hars heeft accenten van praliné en vanille.Na wat research en meningen onder de loep te nemen zag ik dat veel mede-bloggers dit parfum vergelijken met het Miss Dior parfum. Daar ben ik het zelf niet mee eens, want als ik deze geur naast die van Dior houd ruiken ze totaal verschillend. Miss Dior is frisser en heeft een poederachtige geur, terwijl die van Yves Rocher veel zoeter ruikt. Dat de flesjes van elkaar weg hebben, dat wel, maar dan nog. Naar mijn gevoel is het niet de bedoeling geweest van Yves Rocher om voor aapje te spelen. Dan heb ik het nog niet eens over het prijsverschil, want Miss Dior is een stuk duurder.

Dat de geur romantisch bedoeld is valt wel op. Zo is het hartje aan de zijkant zeer schattig. Misschien wel een leuk geschenkje om als jongen aan je vriendin/vrouwtje te geven? Enkel een tip, hé! Nog een tip is om te wachten voor een leuke actie. Zo betaalde ikzelf €18 voor het parfum, wat ik heel goedkoop vind.Quelques notes d'amour, Yves Rocher | 30ml €36, 50ml €54

Welke geur trekt jou het meeste aan?