Pico-bello en snel een saai t-shirt, gadget of shirt pimpen, dat is mogelijk. Zelf zonder naaien kan je de leukste ontwerpen maken, maar voor de die-hard naaiers is er de keuze om toch naald en draad erbij te pakken. Zelf koos ik voor de makkelijke strijk-oplossing.
Tijdens het Veritas event kregen we de kans om een kledingstuk te pimpen. De tafel lag vol met materialen en uiteindelijk koos ik om op strijkbare letters te gebruiken op een trui. De winter komt er toch aan een een WOW! trui leek heel aantrekkelijk. Natuurlijk waren er ook andere vormen waaruit je kon kiezen. Hier kan je kiezen voor een strijkbare of een naaibare vorm.

Ook brillen kunnen uniek zijn door er bijvoorbeeld diamanten op te kleven. Heel makkelijk en het oog nog prettig ook.


To the workplace!
Stiekem wordt dit een hele korte do it yourself, want de stapjes zijn zo makkelijk dat je het niet verkeerd kan doen. Misschien zit de moeilijkheidsgraad hem in het plaatsen van de letters, want deze moeten natuurlijk netjes geplaatst zijn. Ik hield een lat bij om af en toe te controleren of de letters gelijk stonden.

1. Zet het strijkijzer op de hoogste stand
2. Plaats de letters/prenten zoals gewenst
3. Neem een handdoek en leg deze op de letters, strijk daarna netjes en verdeeld over de letters. Neem hiervoor de tijd en controleer of de letters goed kleven. Als dat niet het geval is, mag je blijven strijken.
4. Laat je werk afkoelen.Goed om te weten is dat de kledij met gestreken goed in de was mogen. Draai dan je kledingstuk binnenstebuiten, zodat de letters/prent vanbinnen zit, en was op ongeveer 30°C. Voor gepimpte kledij dat je regelmatig aan trekt is het beter om het erop te naaien. Dat blijft goed zitten tijdens het wassen en beschadigd het geheel niet. Accessoires zoals sjaals, hoofddeksels ... kan je probleemloos erop strijken om dezelfde reden.

De vier stapjes waren heel makkelijk en snel. Prijzen van de producten weet ik helaas nog niet,dus daarvoor moet je langsgaan bij Veritas. Misschien vind je daar zelf ook iets leuk om aan de slag te gaan. Alvast veel succes!

Heb jij kleding dat je nog eens wil pimpen?