Heel toevallig kwam ik een mok-setje tegen in de Action. Ik was al een tijdje op zoek naar porselein-stiftjes waarmee je keramiek kan versieren. Niet gevonden, maar ook niet getreurd, want dit is nog een stukje leuker en goedkoper dan de stiften, namelijk bijzondere verf. Ik ging er meteen mee aan de slag en maakte er een Nijntjes-mok mee.


Iets wat je moet weten: Als ik enthousiast ben over iets, ga ik helemaal los. Heel ondoordacht ging ik binnen de mok schilderen, omdat het er gewoon leuk uitzag. Het gevolg vandien kan niet veel kwaad, maar toch durf ik er nu niet meer van drinken -haha-. Als ik nog eens een setje koop beloof ik de binnnekant niet meer te schilderen. Intussen kan de Nijntjes-mok dienen als balpennenhouder voor mijn toekomstige klasje, maybe?

Het setje bevat een witte mok, een penseel en verschillende kleuren verf: geel, blauw, groen, rood, wit en zwart. Deze kleuren kunnen probleemloos met elkaar gemengd worden. Het schilderen verloopt heel makkelijk, maar ik merkte wel dat de kleurtjes er nogal streperig op gingen. Ook liet ik de mok eerst even drogen voor ik ermee verder ging, dus kon ik zo de laagjes opbouwen en de strepen wat wegwerken. Toen het eruit zag zoals ik wilde liet ik het nog 24h drogen (dat moet) en daarna ging het 25 minuten de oven in.


De verf die bij de set zat heb ik bijlange nog niet opgebruikt, dus ik kan nog meer beschilderen als ik dat wil. Ook leuk om eens op een kinderfeestje te doen of gewoon om helemaal los te gaan tijdens een creatieve bui. Na de mok te wassen voelt hij heel glad aan, dus het zal wel mogelijk zijn om ervan te drinken zonder problemen. Ik ga alvast een paar van deze setjes inslaan.

Beschilder je eigen mok | €1,49 (per set!) - Action

Wat zou jij op de mok schilderen?