Enorm veel. Als eerste zou ik ze gewoon in glazen potjes steken om de kamer op te fleuren. Natuurlijk hoef je ze niet enkel op te bergen, maar kan je ze ook op leuke manieren gebruiken.


Als leerkracht klamp ik mij enorm vast aan mijn agenda. Elke week een nieuw thema of tweewekelijks thema, speciale dagen, verjaardagen, niet te vergeten stuff, enzovoort. Vakanties aanduiden deed ik vroeger door telkens '...vakantie' op elke dag te schrijven. Nu kleef ik gewoon toffe tape in thema op vakantieweken. Ziet er een stuk mooier uit en valt meer op.

Grote kans dat als ik iets in de koelkast zet, iemand anders dat vrolijk op drinkt. No way, labelen die handel! De tape blijft ook makkelijker plakken op natte oppervlakken dan etiketten zouden doen. Mocht je bijvoorbeeld een feestje hebben, kan je hetzelfde met de drankjes doen! Ziet er intussen ook heel party-proof uit!


Je kan de tape ook gebruiken om saaie dingen op te fleuren. Zo gebruik ik mijn spatiebalk dagelijk (ha-ha), maar wilde hem eens pimpen. Wat mooie washi tape en voila! Ik zag ook personen die hun hele keyboard vol kleven met washi tape, wat een ontzettend mooi effect is. Toch zie ik liever mijn lettertjes dan washi tape, dus ging ik enkel voor de spatiebalk, daar er niks op staat. Hoe gek je erin gaat, de persoonlijke keuze ligt bij jou.


Een echte lifehack is om de washi tape te gebruiken om bedrading uit elkaar te houden. Zo kan je bovenaan wat washi tape kleven en bij het stopcontact dezelfde kleur opnieuw doen. Dit kan echt heel wat gesukkel vermijden!

Waarvoor gebruiken jullie washi-tape?