Ik laat mij weinig verleiden door limited editions, maar voor volgende lakjes reed ik express naar het dichtstbijzijnde shopping center. Ik moest de nagellak van de Viennart collectie van catrice gewoon  hebben. Intussen bekeek ik de collectie goed, maar na swatchen en twijfelen nam ik enkel twee lakjes die persoonlijke paradepaardjes waren mee.


Vienna Rose woods
Met Catrice nagellak is het er soms 'boenk'-op en anders er compleet naast. Omdat het een budget merk is, mag ik milder zijn met quoteren. Een goed lakje betekent voor mij een goed dekkend en pigmentvol exemplaar. De kwast van de lak is plat en klein. Dit lakt naar eigen mening best fijn en kan heel precies zijn werk doen. De substantie van de lak is zoals dat van een goed lakje moet zijn: niet te loperig, maar ook niet te stroperig. Eén potje bevat 10ml product, waarmee je nog een hele tijd mee verder kan. Helaas is dit wel een limited edition, dus mocht dit plots een favoriete lakje worden, kan je het niet opnieuw kopen.

^Eén laag

^Twee lagen

De lak brengt enorm fijn aan. Ik bracht eerst een dun laagje aan, wat heel snel droogde. Hierdoor kon ik al snel een tweede laagje aanbrengen. De foto's maken duidelijk dat één laagje niet genoeg is en dat de nagelrand er gewoon doorschijnt. Wat de kleur bijzonder maakt is de grijswaarde en het oude roze aspect. Er zitten ook heel lichte goud-rode glitters in. Deze zijn zeer moeilijk om vast te leggen op foto, maar tijdens het bewegen vallen deze erg op. Het geeft een feestelijke toets.

 ARTful Red
Dit ziet er uit als een kerstkleurtje. Het kwastje ziet er helemaal hetzelfde uit als het vorige lakje. Dezelfde hoeveelheid van 10ml komt ook weer terug.

^Eén laag

^Twee lagen

Net zoals het vorige lakje zijn er twee lagen nodig om goed resultaat te hebben. Hier komen de glitters makkelijker op foto. De gouden glitters maken het lakje echt heel bijzonder. Door de glitters krijg je verschillende effecten als je met de vingers beweegt. De substantie van de lak is heel goed en makkelijk om aan te brengen. 


Ik ben enorm te spreken over deze lakjes en zal deze ze naar boven halen. De feestdagen komen er ook snel aan, dus daarvoor zullen ze zeker hun feestige vibe kunnen delen. Vooral de subtiele rode- en gouden glitters maken deze lakjes mooi. Verder is de verpakking van de lakjes niet zo bijzonder, maar het goedkoop prijsje moet ergens zitten. De andere twee lakjes uit de lijn trokken mij, in tegenstelling tot deze twee, niet erg aan. Zo was de witte kleur parelmoerachtig (have it) en de lila kleur met een glitterige afwerking die ik al eerder zag bij de luxury lacquers (have it too (i have too much nailpolish!)).

Kruidvat (Catrice)
Ultimate Nail Lacquer: Vienna Rose woods - ARTful Red | €2,99-
Verkrijgbaar half november - december 2014

Is er iets wat jou aanspreekt in de viennart collectie?