Sam en Nic, bekende youtube guru's onder de naam 'pixiwoo sisters' zijn een van de eersten die een eigen lijn op de markt brachten. En wat voor eentje. Intussen wordt hun kwastenlijn wereldwijd verkocht en worden ze gewaardeerd door vele make-up artiesten. Ik liet mij vertellen dat de prijs-kwaliteit verhouding subliem is en dat je deze makkelijk naast een dure professionele M.A.C. kwast mag houden. Beter nog, er is zelfs een shop in België die deze kwasten verkoopt.


Geschiedenis
De Real Technique kwasten werden in 2011 gelanceerd. De verkoopt snelde meteen door de reclame die op het pixiwoo kanaal werd gegeven. Door de heen- en weer werking op social media werden de vragen van kopers meteen beantwoord wat zekerheid gaf. Vandaag de dag werken de zusjes nog steeds als beauty guru's op youtube, maar ook voor tv, magazines, nieuwsbladen ... De kwasten worden gebruikt tijdens tutorials om een goed beeld te geven over wat je eigenlijk kan met een bepaalde kwast. Een mooi stukje marketing.


Your base/flawless core collection set
R(eal) T(echniques) biedt meerdere sets aan. Your base dient om het gezicht te verzorgen en bevat: detail kwast, foundation kwast, buffing kwast, contour kwast en een opberger. Natuurlijk hoef je de kwasten niet te gebruiken onder de naam die ze krijgen. Daarom bekijken we de kwasten wat uitgebreider. Alle kwasten hebben een metalen bronzen handvat, zachte haartjes en een zacht (warm) voelend plastic grijpstuk onderaan. Dit filmpje van Sam geeft nog een meer uitgebreider beeld van de set. Pas op! Engels gesproken!


Contour kwast ^
De grootte van deze kwast komt inderdaad het best van pas bij het contouren, dus als je bronzer aanbrengt of een donkere contourpoeder. Tegelijk kan je deze ook gebruiken om het gezicht te highlighten. Door de zachte haartjes neemt deze poederproducten heel makkelijk op en laat deze los wanneer je ermee over het gezicht gaat. De top van de kwast is puntig afgewerkt waardoor deze voor een natuurlijke afwerking zorgt. 


Foundation kwast (met een puntige afwerking) ^
Persoonlijk ben ik nooit een grote fan geweest van de platte (verf-) foundationkwasten. Toch kan deze niet vergeleken worden met een traditionele foundation kwast, dat vooral omdat hij een stuk kleiner is. De haartjes voelen ook heel zacht aan, terwijl dat bij andere foundation kwasten eerder synthetisch is. Ook hier werd gezocht voor een puntige afwerking. Perfect voor het wegwerken van kleine onzuiverheden met een likje foundation of concealer. Ook met poederfoundations doet deze het zeer goed. Net zoals de voorganger neemt hij het product goed op en laat het tijdig los.


Buffing kwast ^
Deze kwast heeft het grootste haartjes oppervlak van alle kwasten in de set. Ik merk wel dat dit best klein is in vergelijking met andere merken, dus het is even wennen bij het eerste gebruik. Deze kwast werd ontworpen voor poederfoundations, maar ook vloeibaar product blendt hij goed. Hij kan ook makkelijk product opbouwen als dat nodig is. Omdat deze kleiner is, komt hij goed op moeilijkere bereikbare plaatsen zoals neusplooi, onder de ogen ... 


Detail kwast ^
Mocht ik niet beter weten zou ik vertellen dat dit een kwast voor een ooglook is. Hij lijkt op een kwast dat diepte moet aanbrengen, maar is het niet. Mocht je hem daarvoor gebruiken, kan dat probleemloos hoor. Voor het gezicht werkt hij goed voor het wegwerken van puistjes. Dan kan je deppend werken met concealer en het op die manier blenden. Dan is het wel nodig om de kwast achteraf goed te wassen, zodat je geen andere delen van het gezicht aantast. Een kleine tip: deze kwast kan ook gebruikt worden om een rode lipkleur af te werken en strak te maken met wat concealer of om gewoon lipstick mee aan te brengen.


Your eyes/enhanced starter set
Deze set werd speciaal voor de ogen ontworpen. Het bestaat uit de basis die je zou kunnen nodig hebben bij het maken van een ooglook. De inhoud: gewone oogschaduw kwast, dikke crease kwast, fijne oogschaduw kwast, eyeliner kwast, schuin afgesneden eyeliner/wenkbrauw kwast en een opberger. Ook hier valt het mij op dat alle kwasten een specifieke bedoeling krijgen. Alle kwasten hebben een lia kleur en hebben hetzelfde zachte plastic grijpstuk dat we al eerder zagen.


Deluxe crease kwast ^
Ik moet alweer beginnen bij het feit dat deze kwast heel zacht is. Toch zou ik deze niet meteen gebruiken om in de oogplooi te blenden, want daar is hij ontzettend groot voor. Wat algemeen geblend in een ooglook of het aanzetten van highlighter, daar dient hij dan weer wel voor. Na wat uitproberen merkte ik ook dat deze goed is voor het aanzetten en blenden van concealer. Tot zover de 'crease kwast'. 


Fijne lijner kwast ^
Een basisset is niet af als er geen eyeliner kwast in zit. Anders gebruiken dan voor eyeliner, dat zou ik niet durven. Zeer fijne lijntjes trekken doet hij heel goed door zijn puntige afwerking. Dat deze het beter doet dan mijn favoriete Jemma Kidd kwast, dat niet, maar dat is weer erg persoonlijk. Een eyeliner mag volgens mij synthetisch zijn omdat deze vooral crème producten moet opnemen. De zachte haartjes werken een beetje tegen, maar als het dan weer over poederproducten gaat, dan is hij prima!


Accent kwast ^
Deze kwast dient om accenten in een look te leggen. Zo past deze bij het highlighten van de binnenste ooghoek, maar ook het leggen van schaduw in de buitenste ooghoek of een lijntje trekken onder het oog is met deze snel gebeurd. Een zeer fijn kwastje en misschien wel mijn favoriet van de set. Dit is volgens mij wel een kwastje dat je niet mag missen in een basis ooglook set. Ook blend deze potloodlijnen goed door zijn fijne, platte uiterlijk.


Schuine wenkbrauw kwast ^
Ik snap niet goed waarom deze wenkbrauwkwast in het oogsetje zit. Een wenkbrauw hangt toch niet vast aan het oog? Of heb ik niet opgelet in de les biologie dan? Hoe dan ook, deze kwast zou perfect geweest zijn voor in de set voor het gezicht, want die mis ik daar wel. Voor wenkbrauwen doet hij het inderdaad prima en mag je een naturel effect verwachten. Ik probeerde hem ook uit als eyeliner, maar daar is hij net iets te dik voor. Dat was geen succes.


Basis oogschaduw kwast ^
Alle basis oogschaduwkwasten in mijn stash zijn heel plat, maar deze is dat niet. Toch werkt deze heel fijn en heeft hij al een soort blendend effect tijdens het deppen van oogschaduw. Voor snelle looks kan je bijvoorbeeld eerst een basiskleur aanbrengen en dan met dezelfde kwast (deze) een donkere kleur leggen in de oogplooi, want daar past hij precies in. 


Panoramic case
Een leuk extraatje aan de sets is dat er een opberger bijkomt. Deze kan je draaien en keren in functie waarvoor je hem nodig hebt. Je kan de kwasten er gewoon in opbergen, maar je kan hem ook plooien zodat de kwasten rechtstaan. Zo kan je makkelijk de kwast erbij nemen die je op dat moment nodig hebt. Het ziet er intussen erg netjes uit. Mocht het nodig zijn kan je deze ook aan je riem vastmaken, zodat bij professionele fotoshoots alles bij de hand hebt. Dat kan aantrekkelijk zijn voor visagisten. Je kan deze ook ronddragen door vast te houden aan het handvat.

Als je de aparte sets in de jusite opberger laat, heb je geen vakantievriendelijke combo. De vakantievriendelijke combo komt er pas als beide sets met elkaar worden gecombineerd. Bijvoorbeeld: basis oogschaduw kwast, buffing kwast, eyeliner kwast ...


De prijs kwaliteit verhouding is meteen duidelijk. Je krijgt waar voor je geld. Je krijgt prachtige kwasten en een leuke extra opberger erbij. Deze kwasten mogen probleemloos naast die van M.A.C. geplaatst worden. Toch mis ik nog enkele kwasten, zoals: een degelijke crease blender, kleine puntvormige blender voor in de buitenste ooghoek, enzovoort. De set voor het gezicht bevat vooral kleine kwasten, terwijl ik gewend ben om grote kwasten te gebruiken. Bij en snelle look kan het niet 'hop hop'. Dit zijn basissets die verdere uitbreiding vragen als je eenmaal gewend bent om met make-up om te gaan. Persoonlijk mis ik die extra's. Mocht je meer info willen (zien), dan verwijs ik door naar het youtube kanaal van Realtechniques.

Lookiss en Di beauty & Care
Your base/flawless core collection set - € 26,0-
Your eyes/enhanced starter set - €24,0-

Nu het goede nieuws... Real techniques was altijd al moeilijker bereikbaar. Enkel online of abroad was het verkrijgbaar. Di beauty & Care en Lookiss brengen daar verandering in. In Lookiss was het altijd al te koop, maar nu wordt het uitgebreid naar meerdere Di filialen. Joepie!

Dit review is deel 1. Deel 2 vind je hier.