Sommige producten hebben de gave om je blij te maken. Gewoon door ernaar te kijken. Deze The Daily Ciaté is er zo eentje. Je krijgt meteen een flashy verpakking op je af gestuurd, met een catchy titel als: "girl takes mani to the moon". Dat moet wel iets bijzonder zijn.
Ciaté is een merk uit de UK en werd gemaakt door nail artiest Charlotte Knight. Zij wil dat tikkeltje meer ervaren in de beautywereld. Ciaté heeft nagellak, texturen, kits, behandelingen ... en veel meer. Hun gamma gaat nu ook verder op vlak van make-up producten.

The daily ciaté stelt voor elke dag een lakje voor. Natuurlijk bepaal je zelf hoe je de lakjes draagt, maar het verhaal errond is best wel leuk gevonden. Zo wordt er bijvoorbeeld voorgesteld om de maandag te starten met de pastelkleur sugar plum.


In het pakket zit een grote tas met een krantenkop. Op de achterkant van de tas staat het merk "Ciaté" nog eens. Het tasje is best zwaar en heeft een ingewerkte stevigheid. In de toilettas zitten de zeven lakjes.


Een verscheidenheid aan kleurtjes, afwerkingen, texturen en bedoelingen. Een mooie mix, als je het mij vraagt. Je kan de lakjes met elkaar combineren of gewoon afzonderlijk dragen. De flesjes zijn mini sized met een afmeting van 2,5 op 3,5 cm, wat ongeveer een inhoud van 5ml product geeft. Niet heel veel, maar omdat er veel lakjes in het pakket zitten, kan je makkelijk afwisselen.


Sugar plum - Een lila pastelkleurig lakje. Dit lakje was het moeilijkste lakje om aan te brengen uit het pakket, omdat het best stroperig was. Hierdoor kreeg ik plots een dikke laag, ook al was ik heel voorzichtig. Na twee laagjes is er niet voldoende dekking, maar na drie lagen was het ok. De stroperige substantie maakt het resultaat helaas slordig. -Geen zorgen, want dit was het enige lakje met deze substantie in het pakket.-Boudoir - Een sensueel rood lakje dat extreem gepigmenteerd is, zodat er maar twee laagjes nodig zijn. Bij een snelle manicure is zelfs één laagje voldoende, maar natuurlijk gaan we liever bij voor de perfecte. Deze lak is zeer loperig, maar door het goede pigment is deze zeer netjes aan te brengen. Zo kan je dunne laagjes aanbrengen die ook nog eens snel drogen.


Raspberry Collins - Deze lak is gelijkaardig aan de vorige, maar is iets dikker van substantie. Hierdoor droogt de lak trager en is het ook wat moeilijker om aan te brengen. Toch mag het resultaat er zijn en brengt het netjes aan. Ook de pigmentatie zit erg goed, want aan twee laagjes heb je zeker genoeg.


Ivory queen - Een nude lakje dat tegen een lichte huidskleur aanleunt. Deze was iets moeilijker op te bouwen doordat hij streperig lakt. Mogelijk komt dit door de dikkere substantie. Ook na drie laagjes is het moeilijk om deze strepen weg te werken en ook mijn nagelriemen bleven er door schijnen. Een hele grote fan van het lakje was ik niet.


Couture noir - Een afwerking die eigenlijk dient als afwerking op een andere lak. Deze bestaat uit flinterdunne zwarte en witte confetti. Erg leuk om een ander lakje mee op te fleuren. Deze lak kan je opbouwen. Hoe meer laagjes je legt, hoe meer confetti. Het is goed om na deze lak nog een doorzichtige topcoat aan te brengen.


Serendipity - Roze glitters die de tweede topcoat in het pakket vormen. Ook deze zijn makkelijk op te bouwen, waardoor er verschillende effecten ontstaan. Prachtig te combineren met alle andere lakjes. Het is goed om na deze lak nog een doorzichtige topcoat aan te brengen.

Links: zonder top coat en rechts: met top coat

Top coat - Een gewone doorzichtige topcoat die dient om over de andere lakjes uit de set te doen. De lak legt enkel een beschermend laagje over de basislak heen, dus verwacht geen extra glans of bijzonder effect. Op de swatchfoto's zal je dus geen verschil opmerken.

Standaard kleine kwast


Ici Paris XL (webshop)
The daily Ciaté +- €34

Zou jij dit setje aan iemand cadeau doen?