En het reviewen gaat voort. Ik schreef al eerder over twee real techniques setjes van de bekende youtubers Sam en Nic. De kwasten zijn geliefd door vele beauty liefhebbers en blijken even kwalitatief te zijn als M.A.C. kwasten. Het eerste review vind je hier. Naast setjes worden er ook individuele kwasten verkocht. Deze vullen de setjes aan of kunnen een specifieke bedoeling hebben.



Geschiedenis
De Real Technique kwasten werden in 2011 gelanceerd. De verkoopt snelde meteen door de reclame die op het pixiwoo kanaal werd gegeven. Door de heen- en weer werking op social media werden de vragen van kopers meteen beantwoord wat zekerheid gaf. Vandaag de dag werken de zusjes nog steeds als beauty guru's op youtube, maar ook voor tv, magazines, nieuwsbladen ... De kwasten worden gebruikt tijdens tutorials om een goed beeld te geven over wat je eigenlijk kan met een bepaalde kwast. Een mooi stukje marketing.



Blush kwast (blush brush)^
De kwast waar ik het meest benieuwd naar was. Dat komt mogelijk omdat ik blush op dagelijkse basis draag, dus ook lievelingskwastjes op die manier krijg. Vooral de vorm trekt aan, want deze heeft een vorm van een ei en eindigt met heel veel zachte haartjes. Als je door de haartjes wrijft voelt de kwast ook 'luchtig' aan. Net omdat de haartjes zo 'luchtig' zijn, kan je een blush kleurtje ook 'luchtig' aanbrengen. Je haalt meteen heel wat pigment weg van het product, maar knalt het niet meteen je wangen op. Het wordt meteen vervaagd. Een stevig zacht plastic handvat en een kleurtje komen steeds terug


Stippling kwast (stippling brush)^
Deze kwast bevat veel haartjes, maar deze staan veel minder op elkaar dan de blush kwast. Persoonlijk vind ik deze kwast fijn voor het aanbrengen van foundation en cream foundation. Een nadeeltje aan deze kwast is, en dat heb ik al bij meerdere kwasten gevoeld van RT, is dat hij klein is. Het is dus even tijd vrij maken om foundation aan te brengen en deze mooi in te blenden. Net zoals alle voorgangers neemt deze makkelijk product op en laat het ook vlot los.


Poeder kwast (powder brush)^
De meeste kwasten van real techniques mogen dan wel klein zijn, maar tegenover deze is dat helemaal anders. Deze kwast is gigantisch. Net zoals de blush brush zijn er heel veel dichte en zachte  haartjes die zo makkelijk product opnemen. Een gezicht setten (of bepoederen) kost welgeteld twee seconden. Soms doet deze zijn werk te goed, waardoor je goed moet aftikken na een poeder te gebruiken.


silicone lijner kwast (silicone liner brush)^
Ik weet dat in de schilderswereld (en dan heb ik over gewoon schilderen) er al kwasten gemaakt worden op basis van silicone. Zo kunnen er nieuwe resultaten ontstaan. Ook de make-up wereld bleef niet achter met de silicone-toestanden. Deze kwast heeft namelijk geen haartjes, maar bestaat uit één puntje dat gemaakt is uit silicone. Deze silicone is goed buigbaar en beweegt vlot mee. Voordeel is dat de haartjes niet kunnen splijten, maar wel een nadeel is dat de silicone het product (bvb eyeliner) niet opneemt. Hierdoor glijdt hij niet heel goed over de huid en vaagt al aangebrachte liner weg. Het is nodig om af en toe eyeliner product bij te nemen om een vol en goed gekleurd lijntje te maken. 


En opnieuw mag ik afsluiten met een positieve noot. Deze kwasten kunnen een must zijn in je stash, maar het hangt af van de persoonlijke mening. Zo vind ik de blush brush ontzettend fijn, maar de stippling brush gebruik ik minder graag. Deze is persoonlijk te klein, maar voor een ander kan dat net de perfecte match zijn. Ik raad aan om vooraf goed af te wegen wat je zoekt en wat je prioriteiten zijn in een goede kwast. Dat real techniques kwaliteit biedt, dat zeker, en met deze prijs kan je zeker de bal niet mis gooien.

Lookiss en Di beauty & Care
Blush brush - € 12,50-
Stippling brush - € 14,50
Powder brush - € 13,99-
Silicone liner - €7,99-

Dit review is deel 2. Deel 1 vind je hier.