De tangle teezer klinkt jullie vast wel bekend in de oren. Een tijdje geleden was er een grote hype in blogland. Iedereen had er eentje of moest hem hebben. Ik bleef even weg van de hype, ik wist immers niet wat ervan te verwachten, maar via de webshop www.beyoutiful.be kreeg ik er eentje in handen. Ik ben namelijk goed bevriend met de eigenares en kreeg eentje als verjaardagscadeau. Lucky me!


Wat het bedrijf van Tangle Teezer zegt:
 Zowel voor dames, heren en vooral kinderen
 Aangenaam gevoel (licht masserende werking)
 Tijdswinst in het kapsalon of thuis (sneller en efficiënter ontwarren van de haren)
 Beter voor de haren (tanden plooien en trekken de haren niet stuk)
 Ontworpen door een kapper
 Ergonomisch, ligt goed in de hand. Zowel voor links- als rechtshandigen
 Alle haartypes: extensions, pruiken, haarstukjes
 Gemakkelijk in onderhoud


Het viel het mij op dat de tangle teezer erg groot is. Hij is ongeveer 15 cm lang en 7 cm breed. Niet reisvriendelijk, maar om thuis te gebruiken wel een handige tool. De tanden van de borstel zijn gemaakt van zacht plastic (lange en korte die elkaar opvolgen) en voelt inderdaad zacht aan tijdens het borstelen. Door de zachtheid wordt de hoofdhuid niet beschadigd en wordt het ontklitten een stukje fijner zoals beloofd. Deze is ook een stuk vriendelijker voor extensions dan een gewone borstel en ook voor broos haar doet hij het prima. Uit 'vriendinnenbronnen' kwam ik te weten dat na een hele tijd de tangle teezer te gebruiken, een gewone borstel gewoon flokken haar uit haar hoofdhuid trok. Voor haar broos haar is de teezer onmisbaar geworden.

Mijn sterk, dun, maar veel haar reageert wel een stukje anders. Toen ik hem voor het eerst gebruikte merkte ik dat mijn haar statisch werd. Misschien komt dat door de wrijving met het plastic, maar het was best vreemd om mijn haar te horen knetteren. Ook de volgende keren bleef hij dat doen. Zacht haar, fijne ontklitting en het krijgt ook een stukje volume (= het gaat recht in de lucht staan). Na een tijdje gaat de storm (of mijn geladen haar) weer liggen. Silly hair... you're drunk. Go home. Ook op nat haar ontklit deze fijn.


Ik kan goed geloven dat deze heel fijn is voor kinderen. Ontklitten na het nemen van een bad of douche is meestal een hel en met veel traantjes. Omdat deze zo zacht is, zal het wat vlotter en pijnlozer gaan. Mocht je linkshandig zijn, mag je de borstel omdraaien zodat hij naar de andere kant buigt. Dat ligt heel fijn in de hand.


De borstel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en printjes. Zelf heb ik de kleur sweet lilac. Mocht je eentje in handen willen krijgen kan je nog altijd meedoen aan de webshopbox winactie. Daarvoor kan je hier klikken.