Zonnebrillen worden nog te vaak gelinkt aan de zomer. Velen vinden het zelf gek als ze een persoon zien voorbijlopen met een zonnebril in putje winter. Een zonnebril brengt niet alleen elke outfit naar een level hoger qua stijl, maar het beschermt intussen de ogen voor UV-stralen. Vooral de aviator zonnebrillen trekken mij aan, want ze passen goed bij de vorm van mijn gezicht en zijn tijdloos. Mijn exemplaar haalde ik tussen de Guess zonnebrillen en zit standaard in mijn handtas. Jullie moet ik nog overtuigen om dat ook te doen.


UV-straling is gevaarlijker tijdens de winter dan in de zomer. Een groene omgeving reflecteert het licht slecht, terwijl dat bij sneeuw extreem hoog ligt. Tegelijk mag je de kracht van de zon niet aan de temperatuur koppelen. Zo kan de UV-straling van de zon hoog liggen terwijl het buiten koud is en omgekeerd.
Op skivakantie is het aangewezen om een bril te dragen. Ook na het skiën is een bril niet overbodig. Zo toont onderzoek aan dat op een hoogte van 2000 meter, dus als je op de berg bent, de UV-straling 30% hoger is dan op zeespiegel. Roetsj dan maar snel naar beneden om daarna weer kort op de bergtop van het uitzicht te genieten.
Zonnebrillen geven rust voor de ogen. Zo moeten we bij te fel licht de ogen dichtknijpen. Dat is niet alleen vervelend, maar kan na een tijdje echt pijn doen of rimpels veroorzaken.
Tijdens de koudere dagen staat de zon een stukje lager. Dat kan heel vervelend zijn bij het autorijden. Een degelijke zonnebril zorgt voor een veilige rit. Kleine tip: zorg ervoor dat de zonnebril dichtbij de bestuurder van de wagen zit. Zo hoef je niet lang te zoeken en blijven de ogen op de weg.
Niet enkel de ogen, maar ook de gevoelige huid rond de ogen wordt beschermd door de glazen. De glazen moeten voldoende groot zijn zodat het licht of de kou van de zijkanten (of van boven) de ogen niet kan raken.
Het voorkomt oogontsteking en schade aan het netvlies.

Mocht je op zoek zijn naar een zonnebril verwijs ik graag door naar sunglasses shop Met een gratis levering duurt het ongeveer 3-5 dagen voor je de bril in huis hebt in een stevige, veilige verpakking.

Draag jij een zonnebril tijdens fletse dagen of op wintersport?