Een artikel over scheren? Even het taboe doorbreken, want de meeste vrouwen scheren zich wel dagelijks of hebben een andere methode om zich regelmatig te ontharen. Zelf zou ik niet kunnen wijken van dat ouderwetse scheermesje en zelfs een wintervacht voor mij tijdens de winter not done - ieuw. Noot: Als je vaak scheert, moeten wel de juiste producten gebruikt worden.


Het scheermesje dat ik gebruik is er eentje van Gilette. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk in de hand ligt tijdens het gebruik en vooral dat het makkelijk is om mee te nemen. Zo kan je ook bij moeilijkere plaatsen komen zonder al te veel geklungel. Vaak doe ik dat gewoon onder de douche. Dan zet ik het water op een warmere temperatuur zodat de huid soepel en zacht wordt. Als je goed oplet is er dan zelfs geen scheerschuim nodig. Dat werkt bij mij het beste en zorgt ervoor dat mijn gevoelige huid niet afziet. Als het snel buiten de douche moet gebeuren, dan skip ik die scheerschuim niet. Dan smeer ik deze royaal op en smeer af en toe bij. Scheer nooit op een droge huid(!!!) dus hydrateren is een must.


Nadien is het ook altijd nodig om de huid verder te voeden. Daar bestaan vele producten voor, sommigen hebben genoeg aan een dikke bodybutter, maar ik heb weer dat extra vocht nodig. De beste crème die bij mij werkt is de Nivea Repair & Care bodycrème. Een dikke crème die toch vrij snel intrekt in de huid. Pluspunt is dat de benen er ook nog eens extra lekker door geuren naar de ouderwetse Nivea geur.

Nu het toch wat mooier weer wordt, komen de jurkjes terug in de kast. Dan is het zeker een must om die benen mooie-weer-proof te maken. Succes!

Wat is jouw scheermethode?