Een perfecte testpersoon met eeltvoetjes, dat ben ik. Razend benieuwd was ik toen meerdere merken met een elektrische eeltverwijderaar op de markt kwamen. Ook Kruidvat kwam met een eigen ontworpen budgetversie, maar of die mijn eelt ook de baas kan? Dat moet hij nog bewijzen.Eelt is een verdikking van de opperhuid en ontstaat door wrijving of druk. Het kan gezien worden als een soort beschermlaagje wanneer de opperhuid beschadigd raakt. Eelt komt niet alleen voor op de voeten, maar ook op de handen, vingertoppen, enzovoort. De mate van eelt hangt ook af van erfelijke factoren, dus mogelijk hebben familieleden er ook last van als dat bij jou het geval is. Door pedicure kan je eelt (pijnloos) laten wegsnijden door een vakkundige hand, maar er bestaan ook apparaten waarmee je thuis aan de slag kunt. Belangrijk om te weten is dat je heel voorzichtig moet omspringen met deze apparaten en eerst de bijsluiter moet lezen.Het pakket bevat: het apparaat, 2 navullingen (grof en fijn), een reinigingsborsteltje, 2AA batterijen en een gebruiksaanwijzing. Alles zat zo mooi in de doos verdeeld dat ik besloot de doos te houden. Nu nog staat het apparaat met doos en alles in mijn badkamerkast. Ik wil ook een dikke thumbs up geven aan Kruidvat die de consument helpt door AA batterijen toe te voegen. Dat was meteen al een goed begin om verder te gaan met het testen. Voor het gebruik moet natuurlijk het beschermende kapje eraf. Dat kapje maakt het apparaat erg reisvriendelijk.In de doos zitten zowel de grove- (voor dikke eelt) als de fijne korrel (licht eelt en maakt de voeten zachter). Zelf gebruikte ik eerst de grove korrel en ging er daarna licht over met de fijne. Dat geeft bij mij persoonlijk het beste en meest aangename resultaat. De mate waarin je de korrel uitprobeert, hangt erg af van persoon tot persoon. Zo heeft de ene meer eelt dan de andere en daar moet rekening mee gehouden worden bij de keuze van de korrel.

Enkele belangrijke puntjes
- Leg eerst een handdoek zodat de dode huidcellen opgevangen worden
- Ga niet te lang over één punt op de huid, dat zorgt voor irritatie
- Stop meteen als je pijn voelt of verander van korrel
- Duw niet te hard op de huid, maar glijd erover

Tip tussendoor: zowel de grove- als de fijne rollers zijn apart verkrijgbaar. Zo hoef je het apparaat niet volledig opnieuw te kopen.

Links: onbehandelde voet - Rechts: voet na twee keer licht erover te gaan met een grove korrel

Excuses voor de onsmakelijke foto, maar zo ziet eelt er nu eenmaal uit. Zoals ik eerder liet weten, en dat was niet gelogen, heb ik een enorme last van eelt. Ik ga meerdere keren per jaar naar de pedicure, maar na een tijdje wordt dat erg duur. Omdat het belangrijk is om de voeten goed te verzorgen, kan dit apparaat tussentijds wat hulp bieden. Helemaal weg is het niet, maar het helpt in ieder geval wel. Mocht je bang zijn voor het schurende gevoel, stel ik graag gerust. Het doet zeker geen pijn en werd gemaakt voor makkelijk gebruik. Iedereen kan ermee aan de slag.

Leg zeker een handdoek klaar onder de voeten voor je aan het schuren gaat. Het apparaat zorgt ervoor dat er 'stof' (oftewel dode huid...) vrijkomt dat alle kanten op vliegt. Nadien is het nodig om de stof uit te wassen of te borstelen met de bijbehorende platte kwast. De gebruiksaanwijzing vertelt meerdere keren dat als je een pijnlijk gevoel krijgt er meteen mee moet stoppen. Zelf had ik amper last en kon ik een tijdje door blijven gaan. Ik merkte wel dat mijn hardnekkige eelt bleef, maar dat het bovenste laagje weg werd geveegd waardoor mijn voeten toch er een stukje zachter en netter uitzagen. Nadien smeerde ik mijn voeten in met een verzorgende voetenbalsem om de nieuwe huid onder de eelt goed te beschermen.


Mijn voeten herleven bij het gebruik van deze huidverwijderaar, maar het zorgt er niet voor dat mijn bezoekjes aan de pedicure overbodig worden. Zie dit apparaat als een tussentijdse iets. Zo kunnen de voeten weer ademen en zien ze er steeds gezond uit. Nu hoeven personen zoals ik zich niet meer te schamen en kunnen ze met een gerust hart met sandalen-gelakte teennagels pronken. Mag ook wel met zo'n weer!

Kruidvat
Elektrische Harde Huidverwijderaar - € 12,95
Navullingen - € 6,95
Eeltcrème - € 3,79

Hoe vaak ga jij naar de pedicure?