Na het Go on a journey event was het duidelijk dat Italian Summer Fig het eerst gereviewed moest worden. U vraagt, wij draaien. Het parfum is onderdeel van de vernieuwde Voyage collectie waar inspiratie werd gehaald uit verschillende hoeken van de wereld. Ik geloof dat er onderdelen als vijgen en Italië in zitten, jij ook?


Elk deeltje van de wereld heeft bijzondere natuurlijke verschijnselen, ingrediënten en geven geuren een unieke toets. Zo link ik persoonlijk de geur van lavendel aan mijn reis naar het zuiden van Frankrijk. The Body shop gaat volledig op die beleving in met geuren als Japanese Cherry Blossom, Fijian Water Lotus, Atlas Mountain Rose en Indian Night Jasmine. Bij Italian Summer Fig werd de inspiratie gehaald bij vijgen die je op de stranden van Apulië vindt. De vijgen in het parfum zijn zongerijpt en worden op het juiste moment met de hand geselecteerd. Aspecten zijn groene blaadjes, melkachtig vruchtvlees en hout.


Alle parfums uit de lijn zitten in een vierkant doosje met een patroon. Een barokke bedrukking en een gifgroen kleurtje maken het geheel af. Het flesje zelf heeft een lichtere groene kleur. Niet heel erg, want de meeste flesjes uit mijn parfumstash hebben een pastelkleurtje. Wees welgekomen! Alle flesjes uit de lijn hebben dezelfde opbouw waar het verschil enkel zit in hun kleuren. Een hele grote vernieuwing en een stuk aantrekkelijker dan hun voorgangers.


De bedoeling van het parfum is om het zomergevoel te benadrukken. Zo zijn er frisse topnoten, zorgen bloemige noten voor wat vrouwelijkheid en helpt de basis voor het sensuele. Toch kan deze geur voor zowel mannen als vrouwen en mag mijn vriend voor mijn part met dit geurtje op zich rondwandelen. Het is een frisse geur met een groene, fruitige (vijgen) toets. 

Ingrediënten - Alcohol Denat. (Solvent), Aqua/Water (Solvent), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Hydroxycitronellal (Fragrance Ingredient), Alpha-Isomethyl Ionone (Fragrance Ingredient), Glycerin (Humectant), Coumarin (Fragrance Ingredient), t-Butyl Alcohol (Denaturant), Citric Acid (pH Adjuster), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate (Antioxidant), Ficus Carica Fruit Extract/Ficus Carica (Fig) Fruit Extract (Humectant), Sodium Benzoate (Preservative), Potassium Sorbate (Preservative), Denatonium Benzoate (Denaturant).

Topnoten: druivenblad en krokus
Hart: Toscaanse roos
Basis: amber en eikenhout


Gezien de meeste parfums die ik bezit bloemig zijn, was het even wennen aan deze geur. De gewenning kwam vrij snel zodat ik hem dagelijks begon te gebruiken. Na het opspuiten bleef het geurtje ongeveer een halve dag hangen, dus moest ik bijsprayen. Frisse geurtje vervliegen een stuk sneller dan zware. Door Italian Summer Fig te gebruiken ben ik best benieuwd geworden naar de andere geuren van de lijn. Misschien wel een tip voor mijzelf voor het volgende The Body Shop bezoek? Naast het parfum zijn er ook andere producten te verkrijgen als een fragrance mist, shower gel, body lotion en body cream.

The Body shop 
Italian Summer Fig Fragrance Mist 100 ml - € 13,00
Italian Summer Fig Shower Gel 250 ml - € 10,00
Italian Summer Fig Body Cream 200 ml - € 18,00
Italian Summer Fig Eau de Toilette 50 ml - € 27,00
Italian Summer Fig Body Lotion 250 ml - € 12,50