Wanneer je van nature een erg droge huid volgt het haar snel. Na elke wasbeurt verzorg ik mijn haar extra met serum, olie, crème ... Helaas zijn de droge haarpunten nog steeds een moeilijk iets. Toen L'Oréal mij uitnodigde voor een event dat het haar zou verzorgen, hoefden ze het geen twee keer te vragen.


Profiber: Rectify, Restore & Reconstruct
Zowel voor in huis als in het salon werd een bijzondere Profiber lijn gemaakt. Er zijn 3 stadia van schade aan het haar: stadium 1 (=cuticula beschadigd), stadium 2 (=cuticula en cortex beschadigd) en stadium 3 (=cuticula en cortex zijn erg beschadigd). Zo werd er een Rectify (=werkt in de oppervlakte), restore (= herstellend) en reconstruct (=herstructurerend gamma) ontworpen. 

RECTIFY - Shampoo met resurface-effect. Het haar is gemakkelijk te ontwarren en in model te brengen door de lichtroze, heldere gel. De oppervlakte van de haarmaterie is hersteld, het haar is opnieuw zacht. De spoeling in het gamma zorgt ervoor dat de vezels opnieuw soepel, stevig en veerkrachtig zijn. Het masker maakt het haar glanzend, zacht, soepel en veerkrachtig. Om af te sluiten is er ook een serum gel die de punten glad en zacht maakt.

RESTORE - Shampoo zorgt dat de beschadigde haarmaterie opnieuw wordt verzorgd met een parelmoerwitte gel-crème. De herstellende spoelverzorging voedt de vezels en maakt ze soepel en zacht. Het herstellend masker zorgt voor soepel, glad, zijig en gemakkelijk te ontwarren haar. Herstellende verzorgende emulsies zijn twee vloeibare transparante serums die het haar van wortel tot punt glad maken en het haar klaar maken voor brushing. 

RECONSTRUCT - Herstructurerende shampoo dat het haar van wortel tot punt soepel en zijig maakt. De Verzorging met spoelen versoepelt de vochtige vezels en vergemakkelijkt het ontwarren. Na het drogen is het haar goed gevoed en veerkrachtig. Herstructurerend masker voed de vezel en zorgt ook voor ontwarring. Herstructurerende serum-crème is een witte balsem dat de punten herstelt en de lengten makkelijk indringt.


Steampod
De steampod is een gladmakend systeem dat werkt op stoom. Het concept werd in 2015 vernieuwd voor een nog beter resultaat. De troeven van het nieuwe product zijn: Een puur en modern design; mminder dikke greep die beter in de hand ligt; temperatuurgeheugen; lagere ervaren temperatuur; 5 temperaturniveau's: 140, 170, 180, 200 en 210°C.

Het haar wordt hersteld en blijft zonder kroezen in model. Het resultaat is duurzamer dan met een klassieke brushing met de borstel of met standaardijzers. Ik zie alvast een kleine overeenkomst met een stoomstrijkijzer. Samen met de steampod worden ook 3 nieuwe producten uitgebracht: een gladmakende melk (voor fijn haar), gladmakende crème (voor dik haar) en geconcentreerd serum. 


Pro Fiber: Re-charge
Pro fiber bevat een unieke en exclusieve combinatie van actieve bestanddelen die langdurig in de vezel blijven en waar ze een zichtbaar effect hebben. De box omvat een professionele behandeling voor 6 weken.Heel erg bedankt aan l'Oreal voor de zeer zachte en gezonde haren. De eerste toon werd tijdens het event gezet, dus nu is het aan mij om de producten verder uit te testen. Ik toonde al eerder de inhoud van mijn goodiebag op instagram. Waar willen jullie het eerst een review van zien?