Soms is het mooi meegenomen om tussen de drukte van het werk even te relaxen. Dat doe ik vaak met een boek, een leuke soap, maar besloot het even over een andere boeg te gooien. Mijn vriend en ik trokken naar Wu-Wei Wellbeing center in Kortrijk voor een portie dubbele ontspanning.Vlakbij het station, in een zijstraat waar ik nooit eerder kwam, ligt Wu-Wei. Vooraf vreesde ik dat er veel kabaal zou komen van de treinen, maar tot mijn verbazing was dat niet zo. Je kan er niet enkel terecht voor een ontspannend moment, maar ook om er te eten, te vergaderen, te logeren ... De troef zit in de kleinschalig- en de gezelligheid.

"Al een tijdje vragen we ons af hoe mensen in de snelle en constant wijzigende, maar ook vluchtige wereld van vandaag het juiste evenwicht kunnen vinden. We denken aan harmonie tussen werk en vrije tijd, genieten en ontdekken, comfort en duurzaamheid, lekker en gezond, mooi en gezellig…"


Ik ga heel weinig naar een spa center en al helemaal niet naar een openbare plaats. Voor personen die dezelfde angst als mij delen: je hoeft er helemaal niet in je nakie te paraderen. Badpakken zijn bij dit center verplicht. Na een gezellige babbel bij de balie kregen zowel mijn vriend als ik een (armband) badge. Deze badge dient voor je locker en bij het nuttigen van een drankje. Dan worden alle extra kosten op de badge gezet. Er is een mogelijkheid om slippers aan te kopen, een badjas of linnen te huren, maar je kan deze ook van thuis meebrengen. Altijd handig mocht je iets vergeten zijn zoals -kuch- wij. Een extra handdoek tijdens het genieten is zeker geen overbodige luxe en een kleine tip naar mijzelf toe bij een volgend bezoek.

Voor elke ontspanning is er een kans om even te douchen en te scrubben. De gang leidt je door verschillende stappen. Hoe verder je in de gang komt, hoe warmer het wordt. Zo kan het lichaam zich stap voor stap voorbereiden op de verandering van de temperatuur. Eén van de eerste etappes was het zwembad. Mijn vriend (een echte waterrat) zat al snel op het einde van het zwembad te dobberen. Ikzelf genoot liever van de rust binnen en zat even naar op het verhoog in het water.


Enkele sauna's, een plons en een hamman verder kom je bij een centraal punt waar je even kan zitten en wat drinken. Aansluitend daarop is het zwembad waar niks je ervan weerhoudt om er gezellig in te springen. Relaxed springen uiteraard...


Het was al snel tijd om de geboekte massage te volgen. Bovenaan het complex zijn er verschillende aparte kamers waar je een massage kan krijgen. Wij kregen een kamer met twee ligtafels. Mijn vriend kreeg een anti-stress massage terwijl ik een scrub massage kreeg. Ik raakte aan de praat met de masseuse die heel veel lof had over het merk Ahava dat ze in Wu-wei gebruiken. Dit merk haalt zijn kracht uit de dode zee. Het merk is in enkele verkooppunten verkrijgbaar in België en dit center is er één van.
Na de massage gingen we nog even in een apart kamertje zitten om te genieten van wat thee. Daarna gingen we door naar het befaamde dakterras. Het is mogelijk om het dakterras te huren en er zo alleen van te genieten. Op het dakterras vind je een hot tub, een sauna en een dompelvijver. Gezien het terras niet verhuurd was op het moment van ons bezoek, konden we het vrij betreden.

De hot tub was vooral fijn door de aanwezigheid van een witte knop. Deze verwarmt het water telkens iets meer om daarna weer af te koelen. Dat zorgt steeds voor een verwarmend gevoel. De dompelvijver lieten we even voor wat het was - sissy's.


Zo zie je maar weer dat hartje Kortrijk meer te bieden heeft dan shopping center K en de Broeltorens. Het is weer een adresje dat ik kan promoten bij een dagje uit in Kortrijk. Voor prijzen en arrangementen verwijs ik graag door naar de site van Wu-Wei.

Hoe kom jij volledig tot ontspanning?