Ik loop altijd extreem euforisch rond als ik een nieuwtje van Disney binnen krijg. Afgelopen maand kreeg ik meerdere nieuwtjes binnen waardoor mijn hart een tuimeltje maakte. Er staan dit jaar heel wat mooie films op de lanceer-lijst, dus ik deel er een vijftal.Finding Dory gaat verder op het verhaal van Finding Nemo. Dory weet plots weer iets over haar kindertijd en weet iets over 'het juweel van Monterey. Samen met Nemo en Marlin gaat ze op zoek naar haar familie.

RELEASEDATUM: 29 juni 2015
In Alice through the looking glass komen de personages van Lewis Caroll weer tot leven. Alice keert terug naar Underland en ook terug in de tijd om de Mad hatter te redden. Gezien hij zijn Muchness kwijt is moet Alice de Chronosphere lenen die de tijd controleert. Sterren zoals Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska en Helena Bonham Carter keren terug.

RELEASEDATUM: 1 juni 2016The Good Dinosaur geeft een antwoord op de vraag: "Wat als de asteroïde de dinosaurussen nooit had laten verdwijnen en ze nu gewoon met ons zouden leven?" Ario, een onhandige Apatosaurus met een groot hart, trekt erop uit en leert een vriend genaamd Spot kennen. Een mensenvriend welteverstaan.

RELEASEDATUM: 25 november 2015Het verhaal van Jungle book werd volgens mij tijdens de kinderjaren verteld of via een tekenfilm bekeken. Na de tekenfilm komt er een live-action versie op het scherm. Ook nu vlucht Mowgli voor de gevreesde tijger Shere Khan, komt hij de python Kaa tegen en staat hij onder het mentorschap van Bagheera. Natuurlijk is ook wat tijd voor plezier met Baloo.

RELEASEDATUM: 13 april 2016Wat doet Inside-out hier tussen? De film is toch al gereleased? Dat zeker, maar de film komt bijna uit op DVD. Dan kunnen we lekker thuis genieten van Joy, Sadness, Fear, Anger en Disgust. Bij opgroeien hoort vallen en opstaan en dat wordt gepaard met allerlei emoties. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het leven in San-Francisco na een verhuis. Dat leidt tot opschudding in het hoofdkwartier...

Welke film doet jou een euforisch sprongetje maken?