Het als altijd even uitkijken tijdens de kerstperiode naar de nieuwe producten van The Body Shop. Dat komt grotendeels door de nieuwsgierigheid naar leuke verpakkingen en naar nieuwe geurtjes. We wisten al dat Glazed Apple en Frosted Cranberry terug zou komen, maar nu doet ook Frosted Plum haar intrede. Is dit product geschikt voor zoet- of zuurpruimen?


Veel van de producten van het merk kan je vinden in leuke giftsets. Gezien het fruitige thema doorheen de hele kerstcollectie terug komt, is het metalen appeltje niet ver gezocht. Een heel mooi iets om cadeau te doen aan een dierbare dat -volgens mij- niet eens meer extra verpakking nodig heeft. Naast deze giftset die mini producten bevat, zijn er ook fullsize producten verkrijgbaar met dezelfde geur:
Lip Balm 5 ml
Zeep 100 gram
Bath Fizzers 10 x 30 gram
Sugar Scrub 250 ml
Shower Gel 250 ml
Hand Cream 30 ml
Shimmer Lotion 250 ml
Shimmer Mist 100 ml
Body Butter 200 ml
Geurkaars 200 gram


Volgend setje dat ik review bevat mini sizes en zijn ideaal voor de persoon die graag geurtjes of producten uitproberen. Het kan ook een leuke variatie binnen de verzorging zijn. Volgende producten zitten in het appeltje: Plum Shower Gel 60 gram, Plum Body Butter 50 ml, Plum Sugar Scrub 50 gram en Plum Body Lotion 60 ml. De lip balm hoort niet in het pakket, maar ik review het even mee omdat het ook bij de collectie hoort.


Body butter - 50 ml
Zoals eerder gereviewde body butters van The Body Shop is deze zacht en geurt hij zeer sterk. Door de substantie van het product trekt hij snel in de huid. Geen al te dikke body butter, maar ook niet te loperig. Gewoon- zoals hij moet zijn. Body butters zijn ideaal om aan te brengen tijdens de wintermaanden en voeden de huid extra. Een zeer zoet, fruitig geurtje dat een hele tijd op de huid blijft zitten na het aanbrengen.


Lip Balm - 20 ml
Mocht je de substantie van vaseline goed kennen, dan weet je hoe de substantie van dit product is. Het enige verschil zit hem in de geur. De paarse kleur, die duidelijk aanwezig is in het potje, zie je na aanbrengen op de lippen niet terug. Een doorzichtige gloss die de lippen verzorgt. Het Frosted Plum geurtje dat in de andere producten sterk terug komt, is in de balm veel zachter. 


Sugar Scrub - 50 ml
Iets wat ik veel te vaak vergeet is scrubben, maar het is echt een belangrijk onderdeel van de huidverzorging. Scrubs zijn er in allerlei soorten, geuren en maten, maar deze is wel heel bijzonder. De scrubdeeltjes zijn erg grof en zitten in een gelei-achtige structuur verwikkeld. Het hele goedje blijft ook stevig plakken tijdens het testen. Je moet er wel een beetje van houden.Shower gel & shimmer lotion - 60 ml
Gezien ik erg veel hou van de shower gels van the body shop zal ook nu de positieve sfeer errond niet verminderen. Zo kocht ik al heel wat grote flessen gels, maar zie ook het voordeel in deze kleine versies. Leuk om het geurtje te leren kennen en nog leuker om verschillende kleine flesjes uit te proberen. Het geurtje blijft goed hangen op de huid en is iets bloemiger dan de voorgaande geurtjes in de producten, gek! Verder schuimt het lekker en maakt het -tjah- goed schoon.

Een shimmer is een product dat glanst en dat doet deze ook. Er zitten hele kleine glitters in die lange tijd op de aangebrachte plek blijven zitten. Zo ben je alvast helemaal in de kerstsfeer en sta je de hele dag te glitteren. Ietsie-pietsie overdreven, maar je ziet de shimmer dus wel degelijk na het aanbrengen.


Alweer een zeer fijne geur in een nog fijnere verpakking. Ik ben van nature al fan van zoete geurtjes, dus dit zoete geurtje is meer dan welkom. Ik hoop volgend jaar wel terug een vanille geurtje te mogen verwelkomen, want vanille is nog meer mijn ding dan het fruitige. Goed... dan gaan we nu beginnen duimen voor volgend jaar. Alle producten in het review zijn momenteel te koop bij The Body Shop, dus zeker eens de moeite om eens binnen te kijken en je neus ertegen te zetten.

The body shop
Frosted Plum Feel Good Tin - € 20

Welk geurtje spreekt jou het meeste aan uit de collectie?