Een merk dat bij mij letterlijk insloeg als een bom. Wat maakte ik een vreugdesprongetje toen ik het voor het eerst spotte bij Di beauty & Care. Natuurlijk is de eerste kennismaking één onderdeel, maar werken de producten daarom ook goed? In dit artikel vertel ik er meer over.


Een grote maand terug maakte ik een shoplog na het bezoeken van een Di beauty & care winkel. Ik bezocht intussen andere filialen en zag dat Bomb Cosmetics in zo goed als elk filiaal verkocht wordt. Het gamma verschilt per winkel en bestaat uit kaarsen, zeep en bath bombs. Als je naar de Britse website gaat kijken, merk je dat het gamma veel uitgebreider is dan de producten die Di aanbiedt. Laten we hopen dat de producten nog een groei krijgen. Budgetproducten, want de prijzen liggen tussen de €5 en €10.


Bomb Cosmetics werd ongeveer 17 jaar geleden opgericht en begon aan de zuidkust van Engeland. Stilletjes aan begonnen de handgemaakte producten verkocht te worden en al snel waren 70 landen betrokken. Het gaat om leuke, maar toch betaalbare bad- en doucheproducten en een home lijn. 

Het merk vindt het erg belangrijk dat de luxe van hun producten de aarde niet schaadt:
Alle producten zijn handgemaakt
Er wordt niet getest op dieren
Zowel dieren, mensen als de natuur hoeven niet af te zien van de luxe van de producten
Voorkeur voor essentiële oliën en natuurlijke ingrediënten
Gerecycleerde verpakking zonder overbodige verpakking

Bath Brûlées

De bath Brûlées zien eruit als mierzoete cupcakes en zo ruiken ze ook. De meeste producten hebben dit met elkaar gemeen: ze glitteren. De ene natuurlijk wat meer naar de anderen, maar persoonlijk vind ik het concept extra leuk erdoor. Ik kan een goede portie glitters wel appreciëren. Laat je dus zeker niet misleiden bij en aankoop, want de plastic verpakking durft die glitters te verdoezelen. De kleuren die in bad achterblijven verschillen per product en ook de geuren verschillen: Cherry aid brûlée ruikt naar zoete snoepkersen en orange blossom brûlée ruikt naar zachte crèmezeep. De producten laten een licht vetlaagje achter op de huid na gebruik, maar dat voelt best aangenaam aan.Bath Blasters
Geen gewone bath bombs, maar blasters. What's in a name? De werking van het product is helemaal gelijklopend met de bath brûlées. Ze zijn net iets kleiner en net iets goedkoper, maar laten een even fijne geur en kleur in het bad achter. De naam verraadt de geur: baby shower heeft een babypoeder geurtje, all you need is love is zoet en princess is ook zoetig snoeperig. Bij princess zie je duidelijk glitters zitten en deze blijven ook vrolijk aan het bad kleven na gebruik. Even afspoelen en het gevaar is geweken, maar als de glitters aan het bad kleven, kleven ze dus ook aan de huid. Misschien niet het meest ideale product om te gebruiken voor een chique feest, tenzij je letterlijk wilt stralen. Ook de andere bath blasters bevatten glitter, maar die glitter is erg subtiel. Ook hier blijft een licht vetlaagje op de huid hangen, maar met een droge huid vind ik dat helemaal niet erg. Het voelt zelf 'hydraterend'.


Handmade soap
Wat ruiken deze zeepjes goed en zien ze er schattig uit. Handen wassen is, sinds ik deze exemplaren in huis heb, een feestje geworden. Zelfs mijn vader (die helemaal niets kent van zeep en er niks om geeft) gaf complimenten over de geur en werking van het product. De zeepjes houden het ongeveer een maandje vol bij dagelijks gebruik voor ze op zijn. Ik koos de geuren Pure therapy (zacht & fris), button babe (zacht) en Lime & Dandy (fris) eruit.Tinned candles
Sinds ik deze in mijn bezit heb, brandt er elke dag eentje. De kamer wordt meteen gevuld met het aroma van de kaarsen. Gezien de verpakking degelijk is van kwaliteit kan ik de deksels sluiten terwijl de kaars nog brandt. Zo gaat er geen vieze rooklucht in de plaats van het aroma komen en verdwijnt de rook vanzelf. Nog een groot voordeel van de kaars is dat het gelijk brandt. Er blijven geen stukken kaarsvet over waardoor het kaarsje helemaal opbrandt. Zo heb je in totaal 45 tot 50 uren plezier van de geur. De geur is ook hier weer zoals de titel het beschrijft: scones & cream ruikt naar koekjes en cute as a button ruikt naar poeder. De versiering zoals de hartjes zie je na het eerste gebruik niet meer, omdat ze meteen smelten.


Piped candles
Volgende kaarsen zien eruit als ijsjes en daar ruiken ze ook een stukje naar. De 'slagroom' bovenaan voelt niet aan als kaarsvet, maar als zacht vet. Als je te hard duwt, kan je er ook een deuk in maken, waardoor het duidelijk wordt waarom ze in een stevige kartonnen doos zitten. Na de kaars te gebruiken, brandt dat zacht vet meteen op en kan je niets meer van de slagroom zien. Ook de glitters en versiering branden meteen op. De geur van deze kaarsen is zeer intens en zelfs sterker dan de voorgaande tinned candles. Misschien net iets te sterk voor mij, waardoor ik er eerder een tinned candle bij neem. Dat ligt in mijn persoonlijke smaak, dus kies zeker een kaarsje dat je het meeste ligt. Colo Loco ruikt uiteraard naar zoete kokosnoot en Summer picnic naar zoet-zurig snoepgoed.


Ik ben erg te spreken over het merk. Zowel de lay-out, het concept als de prijs van de producten zijn naar mijn mening helemaal top. Nu het in Di Beauty and Care te koop is, zijn ze erg makkelijk verkrijgbaar geworden. Voor Nederlandse bezoekers is het zelfs een bezoekje over de grens waard, gezien Di beauty and Care enkel in België gevestigd zit.

Bath Blasters - € 3,99
Bath Brûlées - € 4,49
Handmade soap - € € 3,99
Tinned candles - € 9,99
Piped candles - € 9,99