Iets wat ik nooit beu word, is de oeroude Nivea geur. Het liefst zou ik hem overal ruiken: mijn lichaam, de woonkamer (geurkaars) en nu ook onder de okseltjes. De deo's van Nivea beloven 48 uur lang te houden, anti-transpirant en verzorgend te zijn. Ik probeerde twee exemplaren voor vrouwen en voor mannen uit.

Rollers ben ik sinds de aanraking met een Dr. Hauschka exemplaar leren waarderen. Ik leerde dat rollers niet enkel plakkerig en onhandig in gebruik waren, maar dat ze ook goede dingen konden doen. Met die beginsituatie begon ik aan de test:

Roller
Nivea: cremerige- en goed geurende okseltjes krijg ik ervan. Het is goed om te weten dat ik van nature weinig tot niet zweet en ook weinig last van geurtjes heb. Toch voel ik mij veiliger met een deo erbij, want je weet maar nooit. De nivea roller is fijn in gebruik, plakt niet en voelt bij mij fijn op de oksels. De geur is aanwezig, maar overheerst niet.

Nivea men: heel erg onder de indruk was mijn vriend niet van deze roller, maar dat kwam mede doordat hij het niet fijn vond om over 'okselhaar' heen te rollen. Dat voelt ongemakkelijk en zelfs een beetje vies. De geur daarentegen is wel heerlijk en heeft een erg mannelijke toets: citrus en houtachtig. De geur blijft een tijdje zacht hangen, maar na een uurtje of twee verdwijnt hij. Hij voelt ook niet echt dat hij er minder door gaat zweten.


Spray
Nivea: een spray werkt een stuk hygiënischer dan een roller omdat het niet rechtstreeks in contact komt met de huid. Als het heel snel moet gaan neem ik er graag een spray bij om het klusje te klaren. Let wel op: houd de spray niet te dicht bij de kleren, want hij laat een witte waas achter. De geur is een pak intenser dan bij de roller en persoonlijk vind ik dat een pluspunt. Doordat deze deodorant zo zacht is, kan ik hem probleemloos aanbrengen na het scheren. 

Nivea men: deze spray werkte een stuk fijner voor mijn vriend. Hij voelt niet plakkerig aan doorheen de dag en geurt lichtjes. Ook mijn vriend neemt het liefst een spray erbij, maar over smaak valt nu eenmaal niet te oordelen. 


Beschikbaar vanaf januari 2016 in grootdistributie
Deodorants NIVEA Protect & Care spray - € 3,29 (150ml)
Deodorants NIVEA Protect & Care roll-on - # 3,09 (50ml)