Ik denk dat Yves Rocher deze collectie gemaakt heeft onder het motto: "Het oog wil ook wat." Deze wintercollectie bevat oogschaduw, mascara, blush/highlighter/poeder, nagellak, lipsticks... en zorgde voor de nodige sparkle tijdens de feestdagen. De feestdagen lijken al heel lang achter de rug, maar met wat geluk vind je de producten intussen aan de helft van de prijs in de SALE. Nog een reden meer om er alsnog over te schrijven.Top coat met glanseffect en pearly effect
Deze topcoats dienen om boven een ooglook, dus de oogschaduw, aan te brengen. Dat zorgt ervoor dat de make-up gefixeerd wordt en zorgt ook voor een extra va-va-voom effect. Zeer opvallend wanneer dik aangebracht , maar zelf deed ik eerst wat op de vingers om daarna deppend op de oogleden aan te brengen. Stiekem gebruikte ik deze materie eens als primer en daar deed hij het ook prima bij.Luxe oogschaduw poeder
Met een bronzen oogschaduw doosje ziet deze quatro er inderdaad erg luxe uit. In totaal zijn er zes verschillende kleurvarianten verkrijgbaar. Zelf kreeg ik de oogschaduw met grijstinten in handen. Even wennen, want het liefst gebruik ik natuurlijke bruintinten. Wel lekker opvallend voor een avondje uit of om een smokey eye mee te maken. Een leuk extraatje bij het palette is het spiegeltje - wat altijd wel handig is.
De drie metallic kleurtjes in de doos zijn intens gepigmenteerd. De zwarte matte kleur is wat minder intens, maar valt toch op te bouwen. De kleuren zijn makkelijk blendbaar, maar laten toch enige fallout achter. Gezien het om donkere kleuren gaat, heb ik de neiging om eerst de ooglook te maken om vervolgens mijn foundation op te doen. Dat beperkt het 'geklieder'.


Blush limited edition
Persoonlijk vind ik dit toch het pareltje van de collectie. Een product dat ik eerst uitgebreid fotografeerde voordat ik mijn vinger erin stak voor swatches. Een mooi bronzen doosje en gouden glitters maken het helemaal af. Dit product is een blush, highlighter, poeder... dus het was even zoeken wat het voor mij uiteindelijk zou worden.


Swatch van de glitters (die er snel af gaan)

Het was vooraf wel te denken dat de gouden kleur overspray zou zijn en mijn gedachten bleken te kloppen. Ik hoefde niet heel hard te wrijven en het verdween helemaal. Toch vind ik ook zonder de gouden glitters nog steeds mooi. De verpakking vertelt over een poeder, een highlighter, complexion powder... maar persoonlijk vind ik deze door mijn lichte huid het best dienen als blush. Personen met een meer donkere huid kunnen deze gebruiken om het gezicht mee af te poederen. Zonder glitter laat hij een zeer lichte peachy kleur achter. Een lentefris kleurtje dat ideaal is voor de.. ugh... lente.

Blush zonder glitters

Swatch van de blush zonder glitters

Grand rouge lipstick
Een kleurtje rood is nooit teveel in de stash en al zeker niet als in het in een mooie huls zit. De meeste lipsticks van Yves Rocher waarmee ik ervaring heb, gaven een hydraterende toets. Ook deze lipstick doet die gewoonte eer aan door heel aangenaam op de lippen te voelen. De meeste hydraterende lipsticks hebben een boterachtige substantie die niet heel dekkend is, maar volgende swatches toont dat het bij deze lipstick zeker niet het geval is. Deze is net wel dekkend en intens gepigmenteerd. In totaal is er keuze uit zestien kleurtjes uit de lijn.


Hello there, rood. De lipstick laat een sutbiel kersensmaakje achter wat best fijn werkt. Die hydraterende toets waar kersenolie voor zorgt keert ook nu weer terug in deze lipstick. Af en toe is het wel nodig om bij te stiften doorheen de dag. Door de rode kleur blijft er een stain achter, maar beter is om bij te werken. Een etentje overleeft hij bijvoorbeeld niet.


Mascara volume elixir
Als je naar een natuurlijke mascara zoekt die de wimpers dikker maakt, ben je hier op het juiste adres. Mijn wimpers leken er zelfs langer door, dus dat zit wel snor. Het borsteltje zelf vond ik wat minder ideaal werken doordat het zo groot is. De haartjes voelden ook erg stug aan, dus dit product is niet echt een favoriet uit de collectie.


Nagellak
Er zitten heel wat kleurtjes in de collectie, maar zelf kreeg ik het prachtige paars-rode kleurtje Pivoine en de zilveren glitters Argent Pailleté in handen. Dit zijn zeer slanke flesjes die 5 ml nagellak bevatten. "Weinig"- zou je denken, maar dat valt best wel mee. Reken daarbij dat er hele fijne kwasten bij komen die perfect een nageltje inkleuren. Na twee laagjes krijg je een heel mooi resultaat en beide lakjes gingen een week -kleuterklas!- mee. What can i say more? Ik ben fan.


Kwasten
Om af te sluiten toon ik nog enkele kwasten. Het was voor mij even moeilijk om af te stappen van mijn geliefde kwasten van het merk Real techniques, maar kijk... De dunne kwast, het intens smoky effect, is ideaal om mee te blenden. Ook ik de oogschaduw pad die aan de andere kant hangt ideaal om oogschaduw mee om te bouwen. De haartjes voelen wel heel zacht aan, wat ik alleen maar kan aanmoedigen.

De kabuki kwast is een stuk minder zacht, maar heeft dan weer wel de perfecte vorm om het gezicht mee te shapen. Ideaal voor bronzer of contour. Voor blush raad ik eerder een bijzondere blushkwast aan.Deze collectie is een puur feest in de rekken van Yves Rocher en met wat geluk kan je het feestje nog in de winkel vinden. Ik keek zelf vooral naar de producten op de webshop van het merk en zag dat alles nog te verkrijgen was aan een mooi prijsje. De luxe oogschaduw poeder, limited edition blush en lipstick kregen intussen een vaste plaats in mijn dagelijkse bakje. Het bakje had toch nog enige sparkle nodig.

Top Coat Pearly Effect - € 4,95-
Oogschaduwpoeder 4 Colors - € 29,90-
Limited edition blush - €??? (uitverkocht?)
Grand Rouge - € 17,90-
Mascara Volume Elixir - € 22,90-
Nagellak - € 5,90-

! Pas op dit zijn de prijzen zonder korting !