Sommigen nemen een abonnement op een tijdschrift, anderen laten dan weer de ingrediënten voor een maaltijd aan huis leveren en ik laat graag wat kleur in huis bezorgen. Een tijdje terug - Op het Brand Bazaar event om precies te zijn - leerde ik bloomon.be kennen. Daar was ik zo enthousiast, maar helaas leverden ze toen nog niet in mijn streek. Toen... want sinds kort leveren ze ook in Kortrijk! Raad eens wie op de eerste rij stond om bloemen te verwelkomen? 


Bloomon - "Bloomon levert seizoensbloemen die direct van de kweker komen. Wekelijks stellen bloemstylisten bijzondere combinaties samen die ze vervolgens met de hand binden. De bloemen worden aan huis geleverd in water zodat ze langer vers blijven. Een levering kan je altijd wijzigen of pauzeren."

Er werd mij vooraf gevraagd wanneer ik de bloemen graag geleverd kreeg. Voor mij was het meest ideale scenario 's avonds. De dag voor de levering kreeg ik een keurig smsje met volgende woorden: "Beste Laurence, morgen staat jouw bezorging gepland tussen 18:45 en 19:45. Geniet van de bloemen! Groeten van Bloomon." De dag nadien ging de bel rond 20:00. De bloemen zaten ingepakt in een stevig papiertje van Bloomon en werden geleverd in een plastic pot met water. Ik liet mij meteen gaan voor een selfie moment.. Naast de bloemen kreeg ik ook een grote zak met een vaas. De vaas is een optie bij de bestelling, maar misstaat zeker niet bij het boeket. Zo is de vaas meestal een eenmalige aankoop die je telkens opnieuw kunt gebruiken.

Het boeket valt meteen op door de speciale bloemensoorten. Meestal ga ik voor een bosje tulpen of een boeket met rozen, maar dat maakt de bloomon combinatie extra bijzonder. Doordat het boeket samengesteld is door stylisten krijg je bloemen in huis die elke keer verrassend uit de hoek komen. Het bijgeleverde kaartje vertelt ook iets meer over de verworven bloemen. Hierdoor weet ik dat het boeket ervoor zorgt dat je uitkijkt naar tropische, warmere oorden... Ik vond namelijk al dat een bepaalde bloem verdacht op een kraanvogel leek.De bloemen worden dan wel voor je uitgekozen, toch heb je de keuze wat voor boeket het wordt. Je kiest het formaat (small, medium of large) en je bepaalt hoe vaak er geleverd wordt. Ook leuk om cadeau te doen, want hoe leuk zou het zijn om zo'n boeketje aan huis geleverd te krijgen. Hieronder nog eens een mooi overzicht over het verschil tussen Bloomon, een supermarkt en een bloemist.

Ik ben alvast fan van het concept. Ook fijn dat de bloemen een hele tijd mooi blijven en je er zo extra van kunt genieten. We kregen intussen heel wat complimentjes bij bezoek over de opvallende bloemen. Mocht je ook interesse hebben, verwijs ik graag door naar bloomon.be.

Ken jij het concept al en zegt het je iets?