Waar is de tijd dat we naar het buitenland moesten gaan om bepaalde merken in huis te halen? Di Beauty & Care lijkt er alles aan te doen om ons die trip te besparen door de leukste merken in hun winkel te halen. Eén van die merken is make-up Revolution, een budgetvriendelijk merk, waarvan ik twee van de Iconic paletten probeer.


Er bestaan heel wat meer paletten uit deze collectie (de 12 Shade paletten), maar Di beauty & Care heeft daar maar enkele van in het assortiment. Tijdens mijn bezoek aan de winkel nam ik een foto van de display zodat je weet welke producten er nog meer te vinden zijn.


De verpakking bestaat uit een stevig plastic doosje. Hierdoor voelt het product niet high end, maar eerder praktisch. Ik mis ook een spiegel die handig werkt voor het opmaken, maar in plaats van de spiegel krijg je doorkijk waardoor je meteen weet wat voor kleuren er in het palet zitten. Het is het één of het ander. Ik zag op vele blogs dat er sprake was van een moeilijk te openen palet, maar daar had ik zelf geen last van. Als ik het kan (met mijn spieren) dan kunnen jullie dat zeker en vast ook probleemloos.

Redemption Palette iconic 3
Het Redemption Palette iconic 3 mag meteen vergeleken worden met het bekende NAKED 3 palette van Urban Decay, want de kleuren lijken intens op elkaar. Dezelfde roze gloed is terug te vinden in beide paletten en zorgen ervoor dat een ooglook heel romantisch overkomt. Een mix van metallic, mat en glanzende oogschaduw die allemaal een enorm pigment gemeen hebben. Ja... ook de matte kleuren.


De kleuren in het palet kregen geen namen. Ik maakte de swatches zonder een primer en door één keer te vegen. Ik ben dus erg te spreken over de intensiteit van het pigment. De gekozen kleuren verschillen ook met elkaar.

Zonder flits

Met flits

Redemption Palette iconic Elements
Wie niet houdt van teveel glans, maar eerder een liefde heeft voor matte kleuren, moet voor het Redemption Palette iconic Elements gaan.


Van matte kleuren wordt wel eens gezegd dat ze een lager pigment bevatten, maar bij dit palet is dat zeker niet het geval. Niet mis voor een budgetvriendelijk product, dacht ik dan. Ook hier wreef ik één keer door de oogschaduw en gebruikte ik geen primer. Wat ik wel jammer vind is dat een aantal kleuren zeer gelijkaardig zijn - kijk maar naar de tweede en vierde swatch en de twee laatste. Sommige zijn zo licht dat ze niet opvallen op mijn lichte huid. Goed om een ooglook mee op te lichten, maar niet om alleen te dragen. Het mag dan wel over een mat palet gaan, toch zag ik wat shimmer in de tweede en derde kleur.

Zonder flits

Met flits

De oogschaduw is zeer prettig om mee te werken en is zeer makkelijk te blenden. De kleuren passen goed bij elkaar en kunnen dus op een mooie manier in elkaar vervagen. Toch had ik enige last met de fall-out. Als ik met mijn kwast in de oogschaduw ging, kwamen er meteen heel wat brokjes los. De kwast aftippen helpt, maar nog steeds viel er een deel van de oogschaduw op mijn wangen bij gebruik. De foundation nadien aanbrengen kan helpen om het nog steeds netjes te houden.

Links: Iconic elements - Rechts: Iconic 3


Wat een leuke aanvulling op het assortiment in de winkel. Ik ben alvast erg blij dat we dit merk  nu ook dicht bij ons thuis kunnen vinden en ben benieuwd naar meer van dit merk. Enkel de fall-out viel wat tegen, maar als ik dat tegenover het pigment en de prijs moet houden, dan weet ik dat dit zeker en vast een goed palet is. Het is zelfs tot aan mijn dagelijkse make-up bakje geraakt.

Di Beauty & Care
Redemption Palette iconic 3 - € 6,99-
Redemption Palette iconic Elements - € 6,99-