Je zag ze al een tijdje op het internet en stilletjes aan komen ze ook de winkels in 't stad binnen. Poofy rokken in tule oftewel: de hipste nieuwe trend in blogland is een Tutu! Het is een beetje een meisjesdroom die voor ons volwassen vrouwen uitkomt.


Ook ik kon niet weerstaan van deze veel te schattige trend. Ik schuimde het internet af en vond een shop met handgemaakte producten. Ze beloofden een product waar hart en ziel in stak. Isabelle, eigenares van de shop, begon haar werk door als grote DIY fan een tutu samen te stellen voor een bachelorette party. Gezien de vraag en de liefde steeg voor de tutu's (duidelijk te zien aan haar Instagram account) besloot ze de Tutu Shop leven in te blazen. Momenteel heeft ze naast haar webshop ook een pop-up shop dat zich momenteel in Knokke-Heist bevindt.

Het was even zoeken welke lengte mij het best zou passen. Na wat research deel ik de maten:
Kids: voor kinderen
Short: kan je vergelijken met een mini rokje. Komt net iets verder dan de bips
Over-Knee: stopt op de knie of net iets erboven
Mid-Calf: stopt op de helft van de onderbenen(?)
Long: bijna tot op de grond

Ik wist al snel dat ik op zoek was naar de over-knee tutu in de kleur blush pink. Op de webshop vind je duidelijke foto's met kleuren en ook op Instagram vindt je klanten met eerlijke/duidelijke foto's als je mocht twijfelen. Ik koos de S maat, gezien ik maat 34/36 heb. Heb je een maatje dat groter is dan 38 kies je beter voor M. De dag na mijn bestelling werd mijn pakketje geleverd in een 'gouden' plastic verpakking.


De tutu zit verpakt in zijdepapier met een strik en heeft een persoonlijke toets op de envelop. Daarin zit een brief met bijbehorende informatie zoals het onderhouden van de rok en de nodige hashtags als vermelding. Zien jullie ook de kortingscode? De vier eerste personen die ze gebruiken krijgen een korting van 5%. First come first served: LAURENCETTS#2443


Wat een grote poofy rok. Ik schrok toen ik hem voor het eerst zag, want hij is een stuk groter (breder) dan foto's laten blijken. Nadat ik hem paste was het even wennen, maar de schrik was al snel over. Het lieve-meisjes-gehalte is erg groot. Een stevige elastische band zorgt ervoor dat heel wat personen de tutu passen, terwijl hij ook comfortabel draagt. Doordat er heel wat stof, tule... verwerkt is in de tutu voelt hij heel kwalitatief aan en is hij helemaal zijn geld waard. Zo bestaat de eerste laag vanbinnen uit zachte zijde dat fijn aanvoelt op de benen.

Door de verzending en verpakking was mijn exemplaar wat verkreukt, maar dat is volkomen normaal. Ik streek hem plat en liet hem een dag of twee aan een kapstok hangen waardoor hij zichzelf weer strak trok.


Ik ben heel erg blij met dit kwalitatieve unieke stuk. Een vriendelijke en snelle service zorgden ervoor dat ik helemaal tevreden mijn pakket ontving. Ik merk wel dat het aankopen van tutu's een echte verslaving wordt. Zo wil je gaan mixen en matchen en merk je al snel dat er nog een kleurtje in de kast zou passen. Bij vragen of verkrijgen van meer informatie verwijs ik graag door naar Isabelle.

"En waarom geen aan foto?", zullen jullie wel denken. Ik wilde eerst een volledig review houden over de webshop voor ik jullie trakteer op aan foto's. Deze zullen snel volgen op deze blog en plaats ik onder dit artikel als ze online staan!


Over-Knee tutu in Blush Pink - € 59,99

Wat vind jij van deze tutu trend?