Terwijl heel wat van jullie genieten van de wintersfeer (en de daarbij horende gezelligheid) dromen enkele uitzonderingen naar andere sferen. Waar blijft die warme zomer of op zijn minst de lente toch? Een zonnebril helpt om de sfeer terug op te roepen, maar wist je dat een zonnebril ook een grote must is tijdens de winter?


Tijdens de herfst- en winterperiode kan je tijdens het autorijden helemaal verrast worden door de laaghangende zon. Gezien je verblind wordt door de zonnestralen moet je snel een bril bij de hand hebben. In de deur is vaak extra bergruimte voorzien waar de bril makkelijk in past en meteen binnen handbereik is. Tegelijk is het goed om de snelheid te matigen, de zonnekleppen naar beneden te doen en de ruiten van de wagen goed schoon te houden. Zo heb je een goed overzicht over de weg en kan je ongelukken voorkomen.


Natuurlijk hoef je niet met een lelijke fiets op de neus rond te rijden. Er bestaan intussen heel wat soorten en maten zonnebrillen die perfect bij je gelaat en stijl passen. Een veilige stijl, natuurlijk.

Hebben jullie tips bij het autorijden tijdens een laaghangende zon?