Ik keer heel even terug in de tijd met jullie. In november 2016 was ik namelijk te gast bij de première van Vaiana (Moana). Je kan wel begrijpen dat zoiets een grote eer is (wetende dat in de rij zetels na mij Sean Dhondt en Laura Tesoro zaten en ook enkele van de makers aanwezig waren), dus ik voel mij licht gegeneerd dat ik pas nu de tijd vind om meer over de film te delen. Een hartverwarmende film die slim gekozen gereleased werd eind november.We reizen naar de Polynesische eilanden waar Vaiana als dochter van de chef op het eiland Moto Nui leeft. Geen ideale combinatie als je verantwoordelijkheid voor het eiland moet combineren met curiositeit en de liefde voor de zee. Wanneer het rustige en vrolijke leventje op het eiland een plotse ommezwaai krijgt, voelt Vaiana zich geroepen om een oplossing te zoeken. Met de hulp van haar BFF (de zee) gaat ze op zoek naar de halfgod Maui. Maar zoals jullie vast wel weten zijn halfgoden erg vol van zichzelf...

Zelf heb ik enorm genoten van de film. Goed gekozen personages, sterke karakters en een mooie boodschap. Gezien ik niet meer mag vertellen over de inhoud raad ik vooral aan om het verhaal te gaan bekijken in de bioscoop. Een uurtje een half puur genieten.

Vaiana (nu in de bioscoop)