Ik vind het helemaal top over hoe jullie meeleven met de verbouwingen van mijn nieuwe stek. Vooraf had ik al een heel goed idee over wat er moest veranderen, welke stijl ik wilde en welke decoratiestukken er zouden komen. Gezien de verbouwingen zo snel gaan, mag ik stilletjes aan over de afwerking denken. Snuisteren jullie mee?


Unieke lampen
Een lamp kan een echte eyecatcher worden van een kamer en net om die reden ging ik op zoek naar de meest perfecte hanglamp. Ik wilde iets strak, aanwezig en tegelijk ook gezellig en botste uiteindelijk op deze koperen hanglamp van het merk QAZQA. Dit bijzondere exemplaar bestelde ik bij lampenlicht.be. Als de living geschilderd is, krijgt deze een plaatsje boven de eettafel, maar voor nu serveer ik deze met een witte achtergrond.


Strakke, maar toch gezellige, lijnen
De zoektocht naar het perfecte dekentje is begonnen, maar de vondst naar een perfect mandje is in de pocket! Dit mandje kan voor het dekentje dienen, maar is vooral bedoeld om hout in te verzamelen voor de open haard. Tijdens de werken brandt het heel vaak en ik ben er zeker van dat als ik er eenmaal woon het ook veel dienst zal doen. Zo kan ik de verzameling hout bewaren in de berging en kan ik dit mandje vullen voor een avondje warmte. Ook hier probeer ik de strakke lijnen terug te brengen.


Lichte kleuren
Met een kleine leefruimte moet ik toveren met kleuren en patronen. Zo koos ik voor bleek hout in de living, witte tegels in de badkamer en lichtgrijze tegels in de keuken. Deze zorgen voor een fris gevoel en zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt dan ze in werkelijkheid is. Over het kleurtje verf houd ik de lippen nog stevig op elkaar, want ik wil dat het een surprise blijft tot op het einde.

Overal  hout
Over de hele lijn trek ik hout doorheen de hele woonruimte. Zo komt er een houten werkblad in de keuken, komt er parket in de meeste delen en krijgen ook houten decoratiestukken. Ook mijn antieken stukken, newsflash: ik ben een antiek lover, krijgen een gepast plaatsje.


Hoe ziet jullie woonst eruit en wat zijn jullie grote tips inzake decoreren?