Een tijdje terug liet ik het een en ander vallen over een opleiding visagie. Zelf zat ik mij al langer suf te kijken naar een bepaalde visagie opleiding, maar gezien ik niets wist over het hoe en wat besloot ik het maar zo te laten. De euforie was dus vrij groot toen Wellness Academie mij contacteerde met de vraag of ik een artikel over hun opleiding wilde schrijven. Komt 'ie dan!


Wellness Academie heeft haar hoofdvestiging in Hasselt, maar heeft ook afdelingen in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Eindhoven, Gent en Utrecht. Doorheen het jaar zijn er verschillende infodagen waar je meer informatie kunt bekomen, maar voor dringende vragen kan je ook telefonisch of via mail bij hen terecht. Naast de opleiding visagie zijn er ook andere opleidingen zoals schoonheidszorg, haartooi, nagelstyling & pedicure, massage & therapieën en meer. Zelf volgde ik een cursus basis visagie omdat het mij namelijk een erg mooie aanvulling leek bij mijn blog die deels over make-up gaat. Je kan nooit genoeg weten over het onderwerp make-up en ik vind het sowieso erg leuk om mensen op te maken.


De tweedaagse opleiding begon met een kleine voorstelling. Je komt in een groep vol onbekenden terecht, maar tegelijk heb je 1 ding gemeen: de liefde voor make-up. Zo waren enkele deelnemers erg geïnteresseerd in make-up en volgden ze de cursus voor persoonlijk gebruik en dit terwijl anderen er iets op professioneel vlak mee wilden doen. De lessen werden gegeven door de lieve Nathalie Dessers, ook een kleuterjuf (= het zijn de beste), die vol liefde over het vak sprak en handige tips gaf die ze doorheen haar carrière leerde. Na de intro kregen we een beknopte uitleg over de geschiedenis van make-up.Goede make-up ziet er enkel goed uit op een goede basis. Zo is de huid en het gezicht reinigen even belangrijk als het aanbrengen van make-up. We leerden stap per stap hoe we make-up het best verwijderen en welke producten we daarbij moeten gebruiken. Nadat Nathalie alles toonde, mochten we zelf aan de slag. Je werkt dus per twee (en hoeft niemand extra mee te brengen) en leert zo de technieken kennen. De cursus zelf hebben we eigenlijk bitter weinig gebruikt, maar het kan handig zijn als je bij thuiskomst enkele stappen vergeten bent.

Tip - Breng een handig boekje mee om notities op te maken. Doorheen de lessen worden heel wat handige tips gekatapulteerd, dus deze zijn mooi om mee te nemen naar de praktijk!


Na het reinigen leerden we hoe make-up aangebracht moet worden. Ook hier kregen we de techniek eerst te zien en mochten we daarna zelf aan de slag. Intussen kregen we feedback van Nathalie over wat beter kon en wat goed ging..

Een lijst van wat we te zien kregen op de eerste dag:
Professionaliteit
Geschiedenis van make-up
Reinigen van de huid
Aanbrengen concealer/camouflage
Aanbrengen foundation & poeder
Aanbrengen blush/rouge
Aanbrengen bronzer
Wenkbrauwen
Aanbrengen mascara
Aanbrengen eyeliner
Dag make-up
Avond make-up

De dag zat goed vol met allerlei technieken en is daardoor is deze best intens. Ik ging met een goed gevoel naar huis en was best nerveus over wat mij de volgende dag te wachten stond. De dag erna mochten we namelijk al de geleerde technieken opnieuw uitvoeren, maar correct na elkaar. Het bleek op de dag zelf goed mee te vallen, want ik wist nog een pak meer dan ik dacht.

Een lijst van wat we te zien kregen op de tweede dag:
Zelfstandig herhalen van de geleerde technieken
Kritisch bekijken van de verschillende looks en elkaar tips geven
Aanbrengen smokey eye
Aanbrengen lipproducten
Aanbrengen highlighter
Make-up voor bruidjes


Ik kijk met heel veel plezier terug op de cursus en kan hem aan iedereen aanraden die een sprankeltje liefde heeft voor make-up. De opleiding is niet enkel interessant voor personen die er op professioneel vlak mee aan de slag willen, maar ook voor mensen die zich mooi willen opmaken. Ook ik als blogger, die vooral technieken leerde van YouTube, had enorm baat bij de lessen. Ik leerde nog heel wat extra dingen kennen en weet nu hoe ik op een goede manier (en met enige professionaliteit) aan de slag kan. Natuurlijk was het enkel de basis die ik leerde kennen voor een dag-, avond- en bruidslookje, maar het smaakt naar meer. Wie weet dat ik de opleiding nog verder aanvul met de visagie opleiding voor gevorderden.

Voor de opleiding moet je vooraf enkele voorwerpen aanschaffen, maar dat lijstje valt heel goed mee. Denk daarbij vooral aan de reinigingsproducten, handdoeken en wattenstaafjes. Om hygiënische redenen moet je ook eigen eyeliner, mascara en lippotlood meebrengen. Verder is alles inzake make-up en kwasten aanwezig in het lokaal. 


Graag wilde ik afsluiten met een bedankje voor het team achter Wellness Academie. Het was en grote eer om een verslag te mogen schrijven over de opleiding. Meer info nodig? Dan verwijs ik graag door naar de website van Wellness Academie.

Wellness Academie
Mariakerksesteenweg 42
9031 Drongen (Gent)