Newsflash voor de kandidaten die mijn persoonlijke posts niet op de voet volgen: ik ben verhuisd. In januari kreeg ik de sleutel van een eigen stek die helemaal verbouwd moest worden van kop tot teen. Om privé redenen toon ik niet alles, maar mijn bijzondere badkamertje wilde ik wel graag delen. Ik renoveerde het namelijk met de hulp van Brico!


Deze blogpost kwam tot stand i.s.m.

Even een flashback naar hoe het toen was. Het badkamertje is innie minnie klein en doorheen de jaren wat verwaarloosd. We besloten van 0 te beginnen en daardoor ontstond heel wat geklop en gehamer. Zelfs de tegeltjes mochten gedag zeggen. In de hoek (niet zichtbaar op deze foto) staat een klein badje.


Het begon allemaal met het leggen van nieuwe leidingen. Omdat we later zouden afwerken met parket was het geen probleem om gleuven te maken in de grond zodat we het installatiemateriaal voor sanitair konden plaatsen. Daarna kwamen er witte tegels op de muur en werd de oude verwarming vervangen door een handdoekdroger. De droger bespaart plaats en werkt veel handiger.


Het gekozen badkamermeubeltje is spierwit en glanzend. Omdat het een kleine ruimte is, probeerde ik de boel zo licht mogelijk te houden. Zo vergroot de ruimte en krijg je een minder benauwd gevoel. Boven het badkamermeubel kwam een toiletkast om extra bergruimte te creëren. Tot slot werd het bad vervangen door een inloopdouche met schuifdeuren.

Tip - Staan je leidingen op een vervelende plaats? Maak dan een mooi kader met hout voor errond zodat ze netjes verstopt zitten. Op het kader kan je gerust dagelijkse materialen zetten. In dit geval douchegel en shampoo.Zo zie je maar dat zelfs in een hele kleine ruimte heel wat kan gebeuren. Door het gebruik van witte tegels en witte meubels ziet het geheel er groter uit dan het in werkelijkheid is. De ruimte is gebruiksvriendelijk, heeft opbergmogelijkheden en is erg handig in gebruik.

Hoe ziet jouw droombadkamer eruit?